Gjumi më i gjatë se 8 orë rrezikon shëndetin e zemrës

Të flesh pak ose shumë është e rrezikshme për shëndetin se zemrës suaj. Ky është përfundimi i një studimi të ri. Në më të shumtën e kohës njerëzit që flenë, është i... Read more »

Receta më e mirë për ilaç kundër kollës: Pesë arsye që patjetër duhet t’i keni në shtëpi fletë dafine

Fletët e dafinës janë mëlmesa e pashmangshme e çdo gjelle dhe ka forcë të pabesueshme shëruese e cila do t’ju shpëtojë nga ftohja e mërzitshme në stinën e dimrit Në periudhën kur... Read more »

Uji Zem Zem

Pusi i Zemzemit ka një histori të veçantë, histori e cila mahnit kureshtarët dhe ua shton bindjen tek Zoti atyre që kanë sadopak besim. Shekuj më parë, Haxherja kërkonte, pothuajse, pa shpresë... Read more »

Mjalti, Mjekësi Islame

-Allahu i lartësuar thotë: “Zoti yt i dha instikt bletës: Ndërto shtëpi nëpër male (kodra), nëpër pemë (drunj) dhe nëpër kulmet që ata (njerëzit) ndërtojnë. Pastaj ha nga të gjitha llojet e... Read more »

Dy këshilla si të qëndroni të shëndetshëm gjatë Ramazanit

Muaji i Ramazanit për besimtarët myslimanë është thuajse në fund.Më poshtë dy këshilla si të qëndroni të shëndetshëm gjatë kësaj kohe. Merrni mjaftueshëm lëngje Për të shmangur dehidratimin, që mund të shkaktojë... Read more »

Historia e mjekësisë islame

Dituria për mjekësinë u përhap nëpër Kalifatin Islam në kohën në mes të rënies së Perandorisë Romake në shek. V dhe renesansës evropiane në shek. XV. Megjithatë, lulëzimi i institutcioneve mjekësore islame... Read more »

Pse Muhamedi a.s e ka ndaluar urinimin në ujë?

قال رسول الله ص: “لاَ يَبُولَنَّ أَحَدُكُمْ فِي الْمَاءِ الدَّائِمِ الَّذِي لاَ يَجْرِي ثُمَّ يَغْتَسِلُ فِيهِ.” “Askush nga ju, në asnjë rast të mos urinoj në ujë të qetë, që nuk rrjedh,... Read more »

Urtësia e radhitjes së shkronjave në gjuhën arabe

Ndonjëherë renditja e shkronjave në disa fjalë arabe e tregon elementin e vërtetë fizik të atyre gjërave të cilave iu referohet kuptimi i atyre fjalëve. Le të marrim për shembull: ( عَسَلٌ... Read more »