Kryetarit të porsazgjedhur të Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, Bujar ef. Spahiut

I nderuar vëlla Bujar! Më lejoni që në emrin tim, në emër të institucioneve të Bashkësisë Islame dhe në emrin e besimtarëve myslimanë të Kosovës t’ju përgëzoj e uroj me rastin e... Read more »

H. Bujar Spahiu, zgjidhet kryetar i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë

H. Bujar Spahiu, zgjidhet kryetari ri i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë për një mandat 5-vjeçar (2019-2024).   Fjala e plotë e kreut të ri të KMSH-së H. Bujar Spahiu   I lutem... Read more »

URIM: Me rastin e zgjedhjes të kreut të KMSH

Të priftë e mbara, vëlla Bujar Me rastin e zgjedhjes të Bujar ef. Spahiut në krye të Komunitetit Musliman të Shqipërisë, në emrin tim personal, të BFI të RMV, si edhe në... Read more »

Zhvillohet konferenca ndërkombëtare me temë: “Roli i gruas në shoqërinë moderne sipas këndvështrimit Islam”

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë në bashkëpunim me Këshillin Botëror të Komuniteteve Myslimane dhe Departamentin e Shkencave Islame pranë Kolegjit Universitar “Bedër”, organizuan Konferencën e 2-të Ndërkombëtare në Studimet Islame (ISCON), me temë:... Read more »

Sekretari i Përgjithshëm i Këshillit Botëror të Komuniteteve Myslimane, viziton KMSH-në

Kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, H. Skender Brucaj, priti në një takim pune Sekretarin e Përgjithshëm të Këshillit Botëror të Komuniteteve Myslimane, Dr. Mohammed Bechari. Gjatë takimit, ku ishin të pranishëm... Read more »

Urim: Po fillon një epokë e re

Me rastin e vendimit historik të cilin e solli Kuvendi i Maqedonisë lidhur me ndryshimet kushtetuese të cilat i parasheh Marrëveshja e Prespës, shpreh kënaqësinë dhe gëzimin tim personal dhe të Bashkësisë... Read more »

Reisul Ulema merr pjesë në Seancën e Parlamentit Ndërkombëtar për Tolerancë dhe Paqe

Tiranë, 16 nëntor – Me ftesë të z. Taulant Ballës, deputet i Parlamentit shqiptar dhe njëherësh edhe President i Parlamentit Ndërkombëtar për Tolerancë dhe Paqe, Reisul Ulema i BFI në RM po... Read more »

Filloi “Java e lindjes së Muhamedit a.s.”

Me rastin e lindjes së Pejgamberit tonë të dashur, Muhamedit a.s., anekënd vendit po organizohen manifestime të ndryshme fetare. Kësisoj, edhe në Myftininë e Shkupit ka filluar manifestimi njëjavor i titulluar “Java... Read more »

U mbajt program festiv me rastin e ditëlindjes së Muhamedit a.s.

Organizuar nga Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës dhe Diyaneti i Turqisë, në hotelin Emerald , me rastin e ditëlindjes së Muhamedit a.s. u mbajt program artistik fetar (Kur’an, ilahi dhe ligjëratë)... Read more »

Reisul Ulema i BFI vizitoi Myftiun e sapozgjedhur të BIK-ut

Prishtinë, 07 nëntor – Reisul Ulema i Bashkësisë Fetare Islame të Maqedonisë, Haxhi Sulejman Rexhepin, me bashkëpunëtorët e tij, myftinj, drejtori i Medresesë dhe dekani i FSHI-së, kanë vizituar sot BIK-un, me... Read more »