Përfaqësues nga BIK-u marrin pjesë në edicionin e katërt të Akademisë së të Rinjve të organizuar nga OSBE

Një grup i të rinjve nga Bashkësia Islame e Kosovës, i përbërë nga studentët Isra Hyseni, Arlind Gajtani, Medina Bivolaku, Sehare Sherifi dhe Mirlind Gashi, kanë marrë pjesë në edicionin e katërt... Read more »

Tërrnava-Nëse regjistrohen Luginasit përmbushin obligim fetar e qytetar

Myftiu Naim ef. Tërnava me bashkpunëtorë ka mirëpritur sot në zyret e Bashkësisë Islame të Kosovës kryetarin e komunës së Preshevës, Shqiprim Arifi. Si gjithmonë me frymën e bashkimit, Myftiu Tërnava tha... Read more »

Përurohet Xhamia “Bashkimi”, në Linz të Vjenës

Para disa ditëve, ishte një gëzim i madh për shqiptarët e Linzit në Austri, ata  ishin shumë të entuziazmuar ngase në praninë e shumë besimtarëve nga Gjermania, Zvicra dhe nga vendlindja në... Read more »

Z/reis-l-uleme Saqipi, merr pjesë në solemnisht në Ditën Kombëtare të Mbretërisë së Arabisë Saudite

Në Sarajevë, me rastin e Ditës Kombëtare të Mbretërisë së Arabisë Saudite, në emër të Rijasetit të Bashkësisë Islame të Serbisë, ishin të pranishëm zëvendës Reisi i Ulemasë, Myftiu Nexhmedin ef. Sqipi,... Read more »

Përfaqësuesit e Rijasetit të Bashkësisë Islame të Serbisë, morën pjesë në ceremoninë solemne, me rastin e ditës së kulturës të Libisë

Të dielën e 18 shtatorit, në Beograd, në kopshtin e Muzeut të Kulturës Afrikane, të organizuar nga Ambasada e Libisë, u mbajt manifestimi “Diversiteti i kulturave ndërmjet Libisë dhe Serbisë – marrëdhëniet... Read more »

Z/reis-l-uleme H. Saqipi, merr pjesë, në Beograd, në takimin miqësor me Ambasadorët e Shteteve Arabe

Të martën, më 13 shtator 2022, në Beograd, u organizua një takimi miqësor me Ambasadorët e Shteteve Arabe, të cilët në emër të Bashkësisë Islame të Serbisë i priti Z/reisi i Rijasetit,... Read more »

Kryetari Spahiu merr pjesë në konferencën shkencore: “Hëna e Re” – 35 vjet jetë mes sfidave dhe suksesit”

Me ftesë të Kryetarit të BFI Reisul Ulema, kreu i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, H. Bujar Spahiu mori pjesë në konferencën shkencore “”Hëna e Re” – 35 vjet mes sfidave dhe suksesit”.... Read more »

Kryetari Spahiu pret për vizitë imamin e Qabes në Komunitetin Mysliman të Shqipërisë

Imami i Qabes, Hirësia e Tij, dr. Abdullah Avad el-Xhuheni dhe delegacioni që e shoqëron po zhvillojnë takimin zyrtar në selinë e Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, ku janë pritur nga kryetari, H.... Read more »

Myftiu Tërnava priti imamin e Qabesë, dr. Abdullah Avad el-Xhuheni

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, me stafin e tij ka pritur sot në takim imamin Qabesë, dr. Abdullah Avad el-Xhuheni. Myftiu Tërnava fillimisht falënderoi imamin El-Xhuheni për vizitën duke e çmuar dhe... Read more »

Përfaqësues të Qatar Charity vizitojnë KMSh-në

Kryetari i Komuniteit Mysliman të Shqipërisë, H. Bujar Spahiu, priti në një takim kortezie në selinë e institucionit, z. Mushaal Alhajeri, ndihmës i drejtorit të zyrave të jashtme të Qatar Charity në... Read more »