Islamofobia, e papranueshme sa antisemitizmi

Ekzistojnë një sërë termash dhe frazash ndërkombëtare, që u referohen ndjenjave negative dhe qëndrimeve ndaj Islamit dhe myslimanëve (“anti-mysliman”, “anti-myslimanizëm”, “myslimanofobi”, “demonizimi i Islamit” dhe “demonizimi i myslimanëve”, etj). Megjithatë, fjala më... Read more »

Paqja andaluziane dhe dekreti famëkeq i 31 marsit të vitit 1492 i Izabelës së Kastiljes

Shkruan: Behxhet Jashari 1.  Paqja andaluziane dhe dëbimi i myslimanëve dhe hebrenjve nga Spanja Ndodhinë kur sunduesi i fundit vizigot, mbreti Roderik me ushtrinë e tij thyhet rëndë nga Tarik ibn Zijadi në... Read more »

Agjëruesi i ka të garantuara tri shpërblime

Falënderimi qoftë për Allahun e Madhërishëm, prej të cilit kërkojmë ndihmë, falje dhe udhëzim. Ndërsa bekimet e Allahut qofshin për Muhamedin a.s. për familjen e tij, për shokët e tij dhe për... Read more »

Politikani dhe juristi që ishte hoxhë, edhe pse u përpoqën t’ja fshehin!

Viti 1878, ishte koha kur morri trajtën e plotë dhe u ndërtua për herë të parë platforma kombëtare mbi konceptin e një tërësie kombëtare e territoriale. Platforma nacionale lansohej nga klerikë fetar... Read more »

Patrioti që komb e fe i shkriu në një kauzë!

Një burrë i hipur mbi kalë, me pushkë në krah e allti në brezë, ju printe shqiptarëve në mbrojtjen e kufirit. “Porsa të jepet kushtrimi, vraponi në kufi. Lërini sillat shtruar dhe... Read more »

Racionaliteti në Filozofinë Islame

Nga Majid Fakhry   Diskutimi i racionalitetit sot mund të kryhet vetëm përkundrejt sfondit troshitës të sulmit postmodernist dhe dekonstruksionist mbi “fortesën e arsyes”, siç e ka shprehur së fundmi një autor.... Read more »

Të jetosh me terorizmin

Shkruan h. Sulejman ef. Rexhepi         Ditëve që shkuan, dëgjuam se MPB kishte organizuar një aksion për të penguar një aktivitet terrorist dhe pastaj u paraqit edhe ambasada amerikane në... Read more »

Sektet dhe medhhebet në islam

Dr. Musli Vërbani   Dëgjojmë shpesh për sektet dhe medhhebet në islam. Ka prej atyre që sektin e barazojnë me medhhebin dhe anasjelltas. Dëgjojmë shpesh edhe për grupin e shpëtuar. Ka prej... Read more »

Reisul Ulema në 11-vjetorin e pavarësis së Kosovës

Më 12 shkurt, 2019, Ambasada e Republikës së Kosovës në Shkup organizoi një pritje në hotel “Aleksandar Palace” me rastin e 11-vjetorit të Pavarësisë së Republikës së Kosovës. Në pritje, organizuar nga... Read more »

Krenari në dhembje

Më shkaktuan zhgënjim e neveri ata të cilët dëshmuan mungesën elementare të dhembjes e të humanitetit , ata që pa kurfarë turpi shprehnin dëshpërimin që në aksidentin e Llaskarcës paskan humbur jetën... Read more »