A lejohet t’i uroj ithtarët e librit për festat e tyre

Nga: Shejh Feisal Meulevij Pyetje:”Unë jam një student mysliman dhe po mbroj doktoraturën në Gjermani. Falënderoj Zotin sepse jam mysliman praktikant, përpiqem ta mbaj fenë, kryej detyrimet fetare dhe bashkëpunoj me vëllezërit... Read more »

Kujtimi simbolik i ngadhënjimit të paqes ndaj dhunës

Kujtimi simbolik i ngadhënjimit të paqes ndaj dhunës 15 Korriku i vitit 2015 do të kujtohet një ngjarje jo vetëm për popullin turk por edhe për të gjithë njerëzit të cilët janē... Read more »

Një 8 Mars në kapitalizëm!

Shkruan: Halil Avdulli Familja është një institucion hyjnor, fetar dhe si e tillë, nuk është as shpikje e ndonjë filozofi, as ndonjë juristi,e as produkt i ndonjë mekanizmi tjetër. Ajo është një... Read more »

Drejtësinë, përpara bamirësisë

Nxitja e muslimanëve nga ana e udhëheqësve të jetës fetare në Shqipëri për t’u përfshirë në aktet e bamirësisë është shndërruar në një tipar identifikues të fesë vetë. Aq është ngulitur kjo... Read more »

Filozofia islame domosdoshmëri apo trashëgimi e padëshirueshme

Shkruan: Nexhat Ibrahimi I. Në kohën kur jeta dhe idetë po ndërrohen në mënyrat më të ndryshme, dëshiroj që vëmendjen e lexuesit ta përqëndroj në çështjen e arsimimit filozofik (islam), sipas bindjes... Read more »

Gjenitë e përhumbur

Nga  Justinian Topulli   Nëse i hedhim një vështrim jetës personale të mjaft gjenive që ka parë historia njerëzore, në të gjitha fushat e jetës dhe të dijes, do të vëmë re... Read more »

Porositë e larta të sures El-Huxhuratë

Hfz. Mehas Alija Falënderimi i takon Zotit të botëve, salavatet dhe selamet i takojnë të Dërguarit të Tij, familjes, shokëve dhe gjithë atyre që e pasojnë për të mirë deri në ditën... Read more »

Politikani holandez Doorn: Mjaft më, përfundimisht ka ardhur koha që muslimanët të zgjohen

ABDULLAH AŞIRAN Ish-anëtari i Partisë holandeze të së djathtës ekstreme të Lirisë, Arnoud Van Doorn, i cili pranoi Islamin dhe u largua nga kjo parti, reagoi ndaj sulmeve franceze që u bëhen... Read more »

Erdoğan: Evropa me frontin kundër muslimanëve po përgatit fundin e saj

“Nëse vendet evropiane duan t’i ruajnë pozicionet e tyre në sistemin global të ristrukturuar politikisht dhe ekonomikisht, ata duhet të shpëtojnë sa më parë nga kjo sëmundje e islamofobisë”, tha Erdoğan ANKARA-... Read more »

Karikatura në funksion degradimi të figurave të shenjta

Nga Nexhmedin Saqipi Këtyre ditëve, përsëri u gjet në fokus të kritikave gazeta satirike Charlie Ebdo nga Franca, për shkak të publikimeve të karikaturave të saj provokative ndaj Profetit Muhamed. Kjo nuk... Read more »