Z/Reis-l- Ulema Saqipi: Regjistrimi i popullsisë është një proces i rëndësishëm shoqëror, i cili duhet të jetë gjithëpërfshirës

Regjistrimi i popullsisë në Serbi, duke përfshirë edhe Luginën e Preshevës, po hyn në javën e tretë të procesit të tij, e që gjithnjë po gjen mbështetjen e institucioneve, spektrit politik, shoqatave... Read more »

19 VJET ME BIPBM-në

Dje, pikërisht, më 21 janar, mbushen 19 vjet, që kur është themeluar Bashkësia Islame për Preshevë Bjanoc dhe Medvegjë, ky institucion i vetëm i pavarur në rajonin e Preshevës Bujanocit dhe Medvegjës,... Read more »

Myftiu i BIPBM – së, z. Nexhmedin Ademi ishte në vizitë zyrtare në Diyanetin turk

Myftiu i BIPBM – së të hënën e kaluar (13. 12. 2021), në ambientet e Bashkësisë Islame – Diyanetit turk është pritur zyrtarisht nga zëvendës kryetari i këtij institucioni të rëndësishëm fetar... Read more »

Mesazh urimi i Kryetarit të Kuvendit të BIPBM-së prof. Mevludin ef. Xhelili me rastin e Kurban Bajramit

Kryetari i Kuvendit të Bashkësisë Islame për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë (BIPBM), prof. Mevludin ef. Xhelili, ua uron të gjithë qytetarëve të besimit islam, Festën e Kurban Bajramit. “Urojmë që kjo festë... Read more »

Dorëheqja e Myftiut Saqipi, hapi dyert e unifikimit të spektrit të hoxhallarëve nē Luginë të Preshevës

Nga punimet e Kuvendit Zgjedhor  të BIPBM – së Sot, ishte një ngjarje e rëndësishme për organizimin fetar në Luginën e Preshevës. Bashkësia Islame për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë (BIPBM), organizoi kuvendin... Read more »

Myftiu Saqipi: Shkuarja në Haxh, do të bëhet në vitin e ardhshëm, në kushte më të mira

Meshihati i Bashkësia Islame për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë dhe kryetari i saj Myftiu Nexhmedin ef. Saqipi, z/kryetar i Rijasetit të Bashkësisë Islame në Serbi, konfirmon lajmin nga Arabia Saudite se për... Read more »

Myftiu Saqipi priti Myftiun e Bashkësisë Islame të Beogradit Mustafa ef. Jusufspahiq

Sot, Myftiu i Meshihtit të Bashkësisë Islame për  Preshevë Bujanoc dhe Medvegje H. Nexhmedin ef. Saqipi, me bashkëpunëtorët e tij, priti në një takim pune  Myftiun e Bashkësisë Islame të Beogradit Muhamed... Read more »

Mesazh urimi i Myftiut Saqipi me rastin e Fitër Bajramit

Kryetari i Meshihatit të Bashkësisë Islame për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, Myftiu Nexhemdin ef. Saqipi, i cili njëherit është edhe z/reis i Rijasetit të Bashkësisë Islame të Serbisë, ua uron të gjithë... Read more »

Shkëndija model i veshjes Islame në perëndim

Këngëtarja e mirënjohur kosovare Shkëndije Mujaj, një nga fotomodelet më të famshme shqiptare, me origjinë nga Peja, lidhur me miratimin e ligjit në Zvicër për të ndaluar mbulimin e plotë të fytyrës,... Read more »

MYFTIU SAQIPI: URON Hfz.SHAQIRIN PËR ZGJEDHJEN NË KRYE TË RIJASETIT të BFI-së

Kryetari i Bashkësisë Islame për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, Myftiu Nexhmedin ef.  Saqipi, i cili njëherit është edhe z/reis i Rijasetit të Bashkësisë Islame në Serbi, uron zgjedhjen e Hfz. Shaqir ef.... Read more »