Efendi Rexhepi: Shqiptarët në Perëndim përcjellin mesazhin islam plotë paqe, tolerancë e bashkëjetesë

Regensdorf, 1 prill – Xhamia Shqiptare e Regensdorfit të Zvicrës shënoi 20 vjetorin e themelimit të Bashkësisë Islame, në të cilën morën pjesë kreu më i lartë i BFI-së Reisul Ulema Haxhi Sulejman... Read more »

Agjencia për Hallall Standard trajnon kuadro të reja

Të shtunën, më 24.03.2018 në Rijasetin e Bashkësisë Fetare Islame u mbajt trajnimi për auditor intern të kompanive që kanë implementuar ose janë në fazën përfundimtare të implementimit të Standardit Hallall. Pas... Read more »

Zhvillohet konferenca “Feja dhe përshpirtëria në marrëdhëniet mes të krishterëve dhe myslimanëve”

Një reflektim teologjiko-shpirtëror mbi aktualitetin e Islamit sot, si dhe shkëmbimi i praktikave të mira për të favorizuar marrëdhëniet me myslimanët në Evropë, kanë qenë në qendër të konferencës së 5-të të... Read more »

‘Merr mobiliet e tij të gjumit, kudo që shkon’: Zbulohen zakonet e çuditshme të Princit Charles

Në librin e tij të ri, “Princi Rebel: Fuqia, Pasioni dhe Dëbimi i Princit Charles”, autori Tom Bower zbulon shumë për marrëdhëniet e tij me Camilla Parker-Bowles dhe bijtë e tij, Princin... Read more »

Myftiu Tërnava: Të pagjeturit, sfidë për Kosovën

Organizuar nga Bashkësia Islame e Republikës së Kosovës, në bashkëpunim me Komitetin Ndërkombëtar të Kryqit të Kuq (KNKK) me seli në Gjenevë të Zvicrës; u mbajt një takim me kryetarët e këshillave... Read more »

Kur Bashkësitë Lokale Sillen “Allafranga”?

Administrata komunale e Bujanocit, ka shpallur muajin mars, afatin për organizimin dhe mbajtjen e zgjedhjeve nëpër Bashkësitë lokale, konform Ligjit për vetadministrimin lokal. Mirëpo, ditët po afrohen e disa Bashkësi lokale, me... Read more »

Dobrosin: Homazhe Te Varri I Dëshmorit Daut Sulejmani

Dje, më 23 mars, në Dobrosin të Bujanocit, Organizata e Veteranëve të Luftës të UÇPMB-së, bëri homazhe tek varrezat e dëshmorëve, me rastin e 17 vjetorit të rënies heroike të dëshmorit të... Read more »