Mbreti Charles III: Pesë gjëra që tha monarku i ri britanik për Islamin dhe muslimanët

“Është padyshim një ide e mirë për të eksploruar se si fryma e natyrshme në “ekonominë morale” të Islamit mund të mundësojë një qasje të drejtë dhe etike ndaj menaxhimit të rrezikut... Read more »

Zvicra do të gjobisë gratë muslimane për veshjen e nikabit dhe burkës

Qeveria zvicerane thuhet se ka paraqitur një projektligj në parlament për të gjobitur këdo që shkel rregullin kombëtar të mbulimit të fytyrës të mërkurën, 12 tetor. Projektligji thuhet se vendos një gjobë... Read more »

Gratë (pa kufi moshe) mund të kryejnë haxhin dhe umren pa Mahram-shoqërues

Lajm i mirë vjen për gratë muslimane që dëshirojnë të kryejnë haxhin dhe umren pa një kujdestar ose Mahram mashkull. Qeveria e Arabisë Saudite tani i lejon gratë muslimane të të gjitha... Read more »

Përfaqësues nga BIK-u marrin pjesë në edicionin e katërt të Akademisë së të Rinjve të organizuar nga OSBE

Një grup i të rinjve nga Bashkësia Islame e Kosovës, i përbërë nga studentët Isra Hyseni, Arlind Gajtani, Medina Bivolaku, Sehare Sherifi dhe Mirlind Gashi, kanë marrë pjesë në edicionin e katërt... Read more »

Tërbimi amerikan vendimin e OPEC-ut dhe justifikimi saudit

Presidenti i SHBA Joe Biden nuk ka ndërmend të takohet me princin saudit të kurorës Mohammed bin Salman në samitin e G20 të muajit të ardhshëm në Indonezi, ka konfirmuar këshilltari i... Read more »

Tërrnava-Nëse regjistrohen Luginasit përmbushin obligim fetar e qytetar

Myftiu Naim ef. Tërnava me bashkpunëtorë ka mirëpritur sot në zyret e Bashkësisë Islame të Kosovës kryetarin e komunës së Preshevës, Shqiprim Arifi. Si gjithmonë me frymën e bashkimit, Myftiu Tërnava tha... Read more »

Z/Reis-l- Ulema Saqipi: Regjistrimi i popullsisë është një proces i rëndësishëm shoqëror, i cili duhet të jetë gjithëpërfshirës

Regjistrimi i popullsisë në Serbi, duke përfshirë edhe Luginën e Preshevës, po hyn në javën e tretë të procesit të tij, e që gjithnjë po gjen mbështetjen e institucioneve, spektrit politik, shoqatave... Read more »

Përurohet Xhamia “Bashkimi”, në Linz të Vjenës

Para disa ditëve, ishte një gëzim i madh për shqiptarët e Linzit në Austri, ata  ishin shumë të entuziazmuar ngase në praninë e shumë besimtarëve nga Gjermania, Zvicra dhe nga vendlindja në... Read more »

Z/reis-l-uleme Saqipi, merr pjesë në solemnisht në Ditën Kombëtare të Mbretërisë së Arabisë Saudite

Në Sarajevë, me rastin e Ditës Kombëtare të Mbretërisë së Arabisë Saudite, në emër të Rijasetit të Bashkësisë Islame të Serbisë, ishin të pranishëm zëvendës Reisi i Ulemasë, Myftiu Nexhmedin ef. Sqipi,... Read more »

Përfaqësuesit e Rijasetit të Bashkësisë Islame të Serbisë, morën pjesë në ceremoninë solemne, me rastin e ditës së kulturës të Libisë

Të dielën e 18 shtatorit, në Beograd, në kopshtin e Muzeut të Kulturës Afrikane, të organizuar nga Ambasada e Libisë, u mbajt manifestimi “Diversiteti i kulturave ndërmjet Libisë dhe Serbisë – marrëdhëniet... Read more »