Donte t’i mbante ligjëratat shqip, kush ishte hoxha nga Prishtina që takoi Sulltan Abdul-Hamidin

Në ekranin e një prej televizioneve me të shikuar në trojet shqiptare ka filluar të transmetohet seriali për Sulltan Abdyl-Hamidin, i njohur si njeri modern, vizionar, filantropist dhe inovator i të gjitha... Read more »

Njihu me historinë Islame (Islami në ishullin e Siçilisë) 2

Njihu me historinë Islame (Islami në ishullin e Siçilisë) 2 Depërtimi i myslimanëve në Siçili Kjo gjë ka ndodhur në kohën e kalifes abasi El-Ma’mun nëpërmjet guvernatorit të Kajruanit princit të El-Egalibe... Read more »

Njihu me historinë Islame (Islami në ishullin e Siçilisë) 1

Njihu me historinë Islame (Islami në ishullin e Siçilisë) 1 Islami në Siçili Siçilia, ishulli i njohur dhe më i madhi i detit Mesdhe i cili sot është i Italisë. Ky ishull... Read more »

Një nga historitë e veçanta të Umer bin Khatabit radijallahu anhu

Një nga historitë e veçanta të Umer bin Khatabit radijallahu anhu Erdhën dy të rinjë tek Emiri i Besimtarëve Umer ibn Khatabi (رضي الله عنه), i cili ishte në një mexhlis. Këta... Read more »

Historia e Nuhut alejhis-selam.

Historia e Nuhut alejhis-selam. Nuhu, babai i dytë i njerëzimit – paqja dhe lavdërimi i Allahut qofshin mbi të. Njerëzimi, shumë kohë pas Ademit (alejhis selam) jetoi si një umet (popull) i... Read more »

Historia e Ismailit dhe Is’hakut a.s

Lidhur me Ismailin a.s, ne përmendëm diçka gjatë qasjes së historisë së Ibrahimit a.s. Në fakt, nuk kemi shumë informacion mbi historinë e këtij profeti. Thotë Zoti i lartësuar:“Trego në Libër për... Read more »

Historia e familjes së Imranit a.s

Pas kushedi sa vitesh e shekujsh, mes Benu Israilëve shfaqet një familje e mirë dhe e ndershme, pasardhës së Jakubit dhe Ibrahimit a.s. Kjo familje ishte ajo e Imranit, e cila ceket... Read more »

Historia e Ademit a.s

Të gjithë lavdet dhe falënderimet ia dedikojmë Zotit të gjithësisë, paqja dhe përshëndetjet më të sinqerta ia dedikojmë profetit Muhamed a.s dhe të gjithë atyre që ndjekin rrugën e tij gjer në... Read more »