Individualizmi – Justinian Topulli

Një nga pasojat negative të individualizmit ekstrem të kohëve të sotme, është se ai ka injektuar me tepri mungesën e dëshirës për t’u përfshirë në kauza kolektive, pas së cilave nuk ka... Read more »

Duke e shpërndarë librin, të gjithë bëhemi të pasur

MT: Intervistë me prof. dr. Adnan Ismaili, drejtor i SHB “Logos-A” dhe shef i Katedrës së Filologjisë Orientale në Tetovë T: Duke e shpërndarë librin, të gjithë bëhemi të pasur NT: “Emri i Alija... Read more »

Shoqëria shqiptare duhet të lirohet nga mentalitetet e mbrapshta ballkanike

Spektri politik shqiptar, duke u bashkuar në një front të përbashkët politik, tregon forcën elektorale dhe liron shpirtat e frustruar dhe përçarjet e dëmshme në favor të një klime të mirë shoqërore... Read more »

Bajgora: Të mos krijojmë njerëz me ndjenja armiqësore

Mungesa e ligjit që do ta definonte statusin juridik të bashkësive fetare në Kosovë, mund të sjellë sfida të rrezikshme për të gjitha ato, përfshirë edhe Bashkësinë Islame të Kosovës, thotë krye-imami... Read more »

Profesori Cinar Ozen: nuk është afrimi me Turqinë pengesë për integrimin e Shqipërisë në BE

Nuk është afrimi me Turqinë pengesë për integrimin e Shqipërisë në BE, por problemet e brendshme të vetë unionit dhe për këtë Brukseli duhet të tregohet i sinqertë me Shqipërinë. Deklarata vjen... Read more »

Princi Mohammad Bin Selman mohon gënjeshtrat: “vehabizmi nuk ekziston”

Disa ditë më parë, mediat në rajon bënë një lajm të bujshëm duke deklaruar se princiti saudit, Princi Mohammad Bin Selman, pranoi se Arabia Saudite kishte “përhapur vehabizëm me kërkesën e Perëndimit... Read more »

JAM NË ANËN E MËSIMEVE KURANORE PËR SA I PËRKET PËRGJIMIT

I n t e r v i s t a UNITETI NA BËN MË TË FORTË JAM NË ANËN E MËSIMEVE KURANORE PËR SA I PËRKET PËRGJIMIT Efendi Rexhepi, kreu i opozitës,... Read more »