Mbreti Charles III: Pesë gjëra që tha monarku i ri britanik për Islamin dhe muslimanët

“Është padyshim një ide e mirë për të eksploruar se si fryma e natyrshme në “ekonominë morale” të Islamit mund të mundësojë një qasje të drejtë dhe etike ndaj menaxhimit të rrezikut... Read more »

Zvicra do të gjobisë gratë muslimane për veshjen e nikabit dhe burkës

Qeveria zvicerane thuhet se ka paraqitur një projektligj në parlament për të gjobitur këdo që shkel rregullin kombëtar të mbulimit të fytyrës të mërkurën, 12 tetor. Projektligji thuhet se vendos një gjobë... Read more »

Gratë (pa kufi moshe) mund të kryejnë haxhin dhe umren pa Mahram-shoqërues

Lajm i mirë vjen për gratë muslimane që dëshirojnë të kryejnë haxhin dhe umren pa një kujdestar ose Mahram mashkull. Qeveria e Arabisë Saudite tani i lejon gratë muslimane të të gjitha... Read more »

Tërbimi amerikan vendimin e OPEC-ut dhe justifikimi saudit

Presidenti i SHBA Joe Biden nuk ka ndërmend të takohet me princin saudit të kurorës Mohammed bin Salman në samitin e G20 të muajit të ardhshëm në Indonezi, ka konfirmuar këshilltari i... Read more »

“Të Allahut jemi dhe tek Ai do të kthehemi”

Bota islame humbi një ndër dijetarët më të mëdhenj bashkëkohor, në fushën e fikhut, shejh, prof. dr. Jusuf el-Kardavi. Biografi e shkurtër Jusuf el-Kardavi lindi më 9 shtator 1926 në fshatin Safet... Read more »

Zhvillohet Asambleja e 8-të e Forumit për Promovimin e Paqes në Shoqëritë Myslimane në Abu Dhabi

“Qytetaria Gjithëpërfshirëse – Nga bashkëjetesa e ndërsjelltë në ndërgjegjen e përbashkët” – është kjo tema e Asamblesë së 8-të e Forumit për Promovimin e Paqes në Shoqëritë Myslimane, e cila filloi punimet... Read more »

Hoxhë Mustafë Memeti: Fitër Bajrami, festë e paqes dhe tolerancës

“Toleranca, respekti reciprok dhe dashuria që e karakterizojnë festën e Fitër Bajramit të jenë vlera të përhershme të komunitetit shqiptar në Zvicër dhe mbarë njerëzimit” Imami i njohur shqiptar në Zvicër, ish... Read more »

Vihen në siklet me fenë e tyre

Shqiptarët e besimit mysliman në Zvicër; mjekë, politikanë dhe të tjerë, flasin për fenë dhe kulturën e tyre për të dhënë një shembull kundër paragjykimeve Ata e praktikojnë besimin e tyre në... Read more »

Zvicër: Themelohet Forumi Koordinativ i Organizimit të jetës fetare në shtetin helvetik

Sot në hapsirat e shtëpisë së religjioneve lindi në natyrshmerin e vetë organi imagjinues, Forumi Koordinativ i Organizimit të jetës fetare në shtetin helvetik. Pritjet e kësaj organizate janë të mëdha ku... Read more »

Arabia Saudite vendos kusht vaksinimin kundër COVID-19 për haxh

Arabia Saudite njoftoi se këtë vit, vaksina kundër koronavirusit të ri (COVID-19) është kushti kryesor për haxh, transmeton Anadolu Agency (AA). Gazeta “Ukaz”, njoftoi se ministri i Shëndetësisë Tawfig Al-Rabiah, zyrtarëve të... Read more »