A lejohet t’i uroj ithtarët e librit për festat e tyre

Nga: Shejh Feisal Meulevij Pyetje:”Unë jam një student mysliman dhe po mbroj doktoraturën në Gjermani. Falënderoj Zotin sepse jam mysliman praktikant, përpiqem ta mbaj fenë, kryej detyrimet fetare dhe bashkëpunoj me vëllezërit... Read more »

Zhvillohet Asambleja e 8-të e Forumit për Promovimin e Paqes në Shoqëritë Myslimane në Abu Dhabi

“Qytetaria Gjithëpërfshirëse – Nga bashkëjetesa e ndërsjelltë në ndërgjegjen e përbashkët” – është kjo tema e Asamblesë së 8-të e Forumit për Promovimin e Paqes në Shoqëritë Myslimane, e cila filloi punimet... Read more »

Përfundoi punimet konferenca shkencore “Revista “Edukata Islame” – 50- vjet mision në fjalën e shkruar shqipe”

Përfundoi punimet konferenca shkencore “Revista “Edukata Islame” – 50- vjet mision në fjalën e shkruar shqipe”, e cila u mbajtë për dy ditë rresht 15-16 dhjetor,të organizuar nga Kryesia e Bashkësisë Islame... Read more »

Myftiu i BIPBM – së, z. Nexhmedin Ademi ishte në vizitë zyrtare në Diyanetin turk

Myftiu i BIPBM – së të hënën e kaluar (13. 12. 2021), në ambientet e Bashkësisë Islame – Diyanetit turk është pritur zyrtarisht nga zëvendës kryetari i këtij institucioni të rëndësishëm fetar... Read more »

Mesazhe urimi për zgjedhjen e Nexhmedin Saqipit, zëvendës reis i Rijasetit të Bashkësisë Islame në Serbi

Zgjedhjet e reja në Kuvendin Suprem të Bashkësisë Islame të Serbisë (Rijaseti), të mbajtur të dielen e 12 dhjetorit në Beograd, ish-reis-l-ulema, akademiku Sead Nasufoviq, nga Sanxhaku u rizgjodh kryetar suprem i... Read more »

Sead Nasufoviq nga Sanxhaku u rizgjodh kryetar suprem i Bashkësisë Islame të Serbisë (Rijasetit), ndërsa për zëvendës Nexhmedin Saqipi nga Lugina e Preshevës

Në seancën e Kuvendit Suprem të Bashkësisë Islame të Serbisë (Rijaseti), të mbajtur të dielen e 12 dhjetorit në Beograd, ish-reis-l-ulema, akademiku Sead Nasufoviq, u rizgjodh kryetar suprem i Bashkësisë Islame të... Read more »

Festohet Kurban-Bajrami

Prishtinë, 20 korrik 2021 Besimtarët myslimanë po kremtojnë sot festën e Kurban Bajramit, festë kjo e cila simbolizon sakrificën e besimtarëve ndaj Zotit dhe humanitetin ndërmjet njerëzve. Ceremonia kryesore e faljes së... Read more »

Urimi i Myftiut Naim ef. Tërnava me rastin e festës së Kurban-Bajramit

Të nderuar besimtarë! Vëllezër e motra! Të nderuar qytetarë të Kosovës! Kam nderin dhe kënaqësinë, që sot, në këtë ditë të madhe për besimtarët myslimanë, në Ditën e Arafatit, kur prej festës... Read more »

Kujtimi simbolik i ngadhënjimit të paqes ndaj dhunës

Kujtimi simbolik i ngadhënjimit të paqes ndaj dhunës 15 Korriku i vitit 2015 do të kujtohet një ngjarje jo vetëm për popullin turk por edhe për të gjithë njerëzit të cilët janē... Read more »

Dorëheqja e Myftiut Saqipi, hapi dyert e unifikimit të spektrit të hoxhallarëve nē Luginë të Preshevës

Nga punimet e Kuvendit Zgjedhor  të BIPBM – së Sot, ishte një ngjarje e rëndësishme për organizimin fetar në Luginën e Preshevës. Bashkësia Islame për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë (BIPBM), organizoi kuvendin... Read more »