Përfaqësues të Qatar Charity vizitojnë KMSh-në

Kryetari i Komuniteit Mysliman të Shqipërisë, H. Bujar Spahiu, priti në një takim kortezie në selinë e institucionit, z. Mushaal Alhajeri, ndihmës i drejtorit të zyrave të jashtme të Qatar Charity në... Read more »

Myftiu Tërnava vizitoi kryetarin e BFI-së së Maqedonisë Veriore, Reisul Ulema, hfz. Shaqir ef. Fetahi

Një delegacion i lartë nga Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës të kryesuar nga Kryetari i BIK-ut, Myftiu Naim ef. Tërnava kanë vizituar Bashkësisë fetare islame e Republikës së Maqedonisë së Veriut,... Read more »

Ambasadori i Katarit Ali bin Hamad Al-Marri priti në takim Myftiun Tërnava

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, i shoqëruar nga shefi i kabinetit, mr. Besim Mehmeti, ka vizituar ambasadën e Katarit në Tiranë, ku u prit nga ambasadori Ali bin Hamad... Read more »

Saqipi: Me përvjetorët e BIPMB-së, institucionit më të lartë fetar në mbrojtjen dhe avancimin e të drejtave të myslimanëve në shkallë vendi dhe rajoni

Zëvendës Reisi iRijasetit të Bashkësisë Islame në Serbi, Nexhmedin Saqipi, me rastin e 19 vjetorit të themelimit të Bashkësisë Islame për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë (BIPMB), ka shprehur urimet më të sinqerta... Read more »

19 VJET ME BIPBM-në

Dje, pikërisht, më 21 janar, mbushen 19 vjet, që kur është themeluar Bashkësia Islame për Preshevë Bjanoc dhe Medvegjë, ky institucion i vetëm i pavarur në rajonin e Preshevës Bujanocit dhe Medvegjës,... Read more »

A lejohet t’i uroj ithtarët e librit për festat e tyre

Nga: Shejh Feisal Meulevij Pyetje:”Unë jam një student mysliman dhe po mbroj doktoraturën në Gjermani. Falënderoj Zotin sepse jam mysliman praktikant, përpiqem ta mbaj fenë, kryej detyrimet fetare dhe bashkëpunoj me vëllezërit... Read more »

Roli i liderëve fetarë dhe rinisë në parandalimin e ekstremizmit dhe radikalizmit

Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë në bashkëpunim me Qendrën CVE zhvilloi Forumin Ndërfetar, me temë: “Roli i liderëve fetarë dhe rinisë në parandalimin e ekstremizmit dhe radikalizmit”. Në këtë forum morën pjesë liderët... Read more »

Zhvillohet Asambleja e 8-të e Forumit për Promovimin e Paqes në Shoqëritë Myslimane në Abu Dhabi

“Qytetaria Gjithëpërfshirëse – Nga bashkëjetesa e ndërsjelltë në ndërgjegjen e përbashkët” – është kjo tema e Asamblesë së 8-të e Forumit për Promovimin e Paqes në Shoqëritë Myslimane, e cila filloi punimet... Read more »

Përfundoi punimet konferenca shkencore “Revista “Edukata Islame” – 50- vjet mision në fjalën e shkruar shqipe”

Përfundoi punimet konferenca shkencore “Revista “Edukata Islame” – 50- vjet mision në fjalën e shkruar shqipe”, e cila u mbajtë për dy ditë rresht 15-16 dhjetor,të organizuar nga Kryesia e Bashkësisë Islame... Read more »

U mbajt konferenca shkencore kushtuar 50 vjetorit të daljes së revistës “Edukata islame”

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës organizoi konferencë shkencore “Revista “Edukata Islame” -50 vjet mision në fjalën e shkruar shqipe ” kushtuar 50 vjetorit të daljes së kësaj reviste. Në këtë konferencë... Read more »