MOS U THUAJ PRINDËRVE AS ‘UH’!

Shkruan: AHMAD H. SAKR PREZANTIMI Në Amerikë ka shumë ditë të veçanta të caktuara për të nderuar dhe vlerësuar njerëzit e veçantë. Disa prej tyre janë: Dita e Babait, Dita e Nënës,... Read more »

ARSIMI – ZEMRA E KOMBIT

Të arsimohesh sot është një nevojë e imponuar nga konjukturat e zhvillimeve, megjithëse nuk është kusht i domosdoshëm dhe jetik për të përballuar sfidat e jetës. Nuk është kusht arsimimi për të... Read more »

Sekrete të shamisë sipas studimeve shkencore

Një studim i ri shkencor ka vërtetuar se gruaja, që bart shaminë dhe është kureshtare për këtë, ndjehet psikikisht dhe emocionalisht më mirë në raport me qasjen pozitive ndaj vetvetes sesa gruaja... Read more »

Mbreti Charles III: Pesë gjëra që tha monarku i ri britanik për Islamin dhe muslimanët

“Është padyshim një ide e mirë për të eksploruar se si fryma e natyrshme në “ekonominë morale” të Islamit mund të mundësojë një qasje të drejtë dhe etike ndaj menaxhimit të rrezikut... Read more »

Zvicra do të gjobisë gratë muslimane për veshjen e nikabit dhe burkës

Qeveria zvicerane thuhet se ka paraqitur një projektligj në parlament për të gjobitur këdo që shkel rregullin kombëtar të mbulimit të fytyrës të mërkurën, 12 tetor. Projektligji thuhet se vendos një gjobë... Read more »

Gratë (pa kufi moshe) mund të kryejnë haxhin dhe umren pa Mahram-shoqërues

Lajm i mirë vjen për gratë muslimane që dëshirojnë të kryejnë haxhin dhe umren pa një kujdestar ose Mahram mashkull. Qeveria e Arabisë Saudite tani i lejon gratë muslimane të të gjitha... Read more »

Individualizmi – Justinian Topulli

Një nga pasojat negative të individualizmit ekstrem të kohëve të sotme, është se ai ka injektuar me tepri mungesën e dëshirës për t’u përfshirë në kauza kolektive, pas së cilave nuk ka... Read more »

Teoritë e lidershipit modern – Prof. Dr. Hfz. Hajredin HOXHA

Teoritë dhe qasjet mbi esencën e lidershipit dhe komponentët përbërës të tij, janë të shumta dhe të ndryshme. Këtë e dëshmojnë shkrimet që kanë trajtuar këtë çështje, të cilave, thënë të vërtetën,... Read more »

Përfaqësues nga BIK-u marrin pjesë në edicionin e katërt të Akademisë së të Rinjve të organizuar nga OSBE

Një grup i të rinjve nga Bashkësia Islame e Kosovës, i përbërë nga studentët Isra Hyseni, Arlind Gajtani, Medina Bivolaku, Sehare Sherifi dhe Mirlind Gashi, kanë marrë pjesë në edicionin e katërt... Read more »

Tërbimi amerikan vendimin e OPEC-ut dhe justifikimi saudit

Presidenti i SHBA Joe Biden nuk ka ndërmend të takohet me princin saudit të kurorës Mohammed bin Salman në samitin e G20 të muajit të ardhshëm në Indonezi, ka konfirmuar këshilltari i... Read more »