A lejohet t’i uroj ithtarët e librit për festat e tyre

Nga: Shejh Feisal Meulevij Pyetje:”Unë jam një student mysliman dhe po mbroj doktoraturën në Gjermani. Falënderoj Zotin sepse jam mysliman praktikant, përpiqem ta mbaj fenë, kryej detyrimet fetare dhe bashkëpunoj me vëllezërit... Read more »

Roli i liderëve fetarë dhe rinisë në parandalimin e ekstremizmit dhe radikalizmit

Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë në bashkëpunim me Qendrën CVE zhvilloi Forumin Ndërfetar, me temë: “Roli i liderëve fetarë dhe rinisë në parandalimin e ekstremizmit dhe radikalizmit”. Në këtë forum morën pjesë liderët... Read more »

Zhvillohet Asambleja e 8-të e Forumit për Promovimin e Paqes në Shoqëritë Myslimane në Abu Dhabi

“Qytetaria Gjithëpërfshirëse – Nga bashkëjetesa e ndërsjelltë në ndërgjegjen e përbashkët” – është kjo tema e Asamblesë së 8-të e Forumit për Promovimin e Paqes në Shoqëritë Myslimane, e cila filloi punimet... Read more »

Përfundoi punimet konferenca shkencore “Revista “Edukata Islame” – 50- vjet mision në fjalën e shkruar shqipe”

Përfundoi punimet konferenca shkencore “Revista “Edukata Islame” – 50- vjet mision në fjalën e shkruar shqipe”, e cila u mbajtë për dy ditë rresht 15-16 dhjetor,të organizuar nga Kryesia e Bashkësisë Islame... Read more »

U mbajt konferenca shkencore kushtuar 50 vjetorit të daljes së revistës “Edukata islame”

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës organizoi konferencë shkencore “Revista “Edukata Islame” -50 vjet mision në fjalën e shkruar shqipe ” kushtuar 50 vjetorit të daljes së kësaj reviste. Në këtë konferencë... Read more »

Myftiu i BIPBM – së, z. Nexhmedin Ademi ishte në vizitë zyrtare në Diyanetin turk

Myftiu i BIPBM – së të hënën e kaluar (13. 12. 2021), në ambientet e Bashkësisë Islame – Diyanetit turk është pritur zyrtarisht nga zëvendës kryetari i këtij institucioni të rëndësishëm fetar... Read more »

Mesazhe urimi për zgjedhjen e Nexhmedin Saqipit, zëvendës reis i Rijasetit të Bashkësisë Islame në Serbi

Zgjedhjet e reja në Kuvendin Suprem të Bashkësisë Islame të Serbisë (Rijaseti), të mbajtur të dielen e 12 dhjetorit në Beograd, ish-reis-l-ulema, akademiku Sead Nasufoviq, nga Sanxhaku u rizgjodh kryetar suprem i... Read more »

Sead Nasufoviq nga Sanxhaku u rizgjodh kryetar suprem i Bashkësisë Islame të Serbisë (Rijasetit), ndërsa për zëvendës Nexhmedin Saqipi nga Lugina e Preshevës

Në seancën e Kuvendit Suprem të Bashkësisë Islame të Serbisë (Rijaseti), të mbajtur të dielen e 12 dhjetorit në Beograd, ish-reis-l-ulema, akademiku Sead Nasufoviq, u rizgjodh kryetar suprem i Bashkësisë Islame të... Read more »