Festohet Kurban-Bajrami

Prishtinë, 20 korrik 2021 Besimtarët myslimanë po kremtojnë sot festën e Kurban Bajramit, festë kjo e cila simbolizon sakrificën e besimtarëve ndaj Zotit dhe humanitetin ndërmjet njerëzve. Ceremonia kryesore e faljes së... Read more »

Urimi i Myftiut Naim ef. Tërnava me rastin e festës së Kurban-Bajramit

Të nderuar besimtarë! Vëllezër e motra! Të nderuar qytetarë të Kosovës! Kam nderin dhe kënaqësinë, që sot, në këtë ditë të madhe për besimtarët myslimanë, në Ditën e Arafatit, kur prej festës... Read more »

Mesazh urimi i Kryetarit të Kuvendit të BIPBM-së prof. Mevludin ef. Xhelili me rastin e Kurban Bajramit

Kryetari i Kuvendit të Bashkësisë Islame për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë (BIPBM), prof. Mevludin ef. Xhelili, ua uron të gjithë qytetarëve të besimit islam, Festën e Kurban Bajramit. “Urojmë që kjo festë... Read more »

Kujtimi simbolik i ngadhënjimit të paqes ndaj dhunës

Kujtimi simbolik i ngadhënjimit të paqes ndaj dhunës 15 Korriku i vitit 2015 do të kujtohet një ngjarje jo vetëm për popullin turk por edhe për të gjithë njerëzit të cilët janē... Read more »

Dorëheqja e Myftiut Saqipi, hapi dyert e unifikimit të spektrit të hoxhallarëve nē Luginë të Preshevës

Nga punimet e Kuvendit Zgjedhor  të BIPBM – së Sot, ishte një ngjarje e rëndësishme për organizimin fetar në Luginën e Preshevës. Bashkësia Islame për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë (BIPBM), organizoi kuvendin... Read more »