Zvicër: Themelohet Forumi Koordinativ i Organizimit të jetës fetare në shtetin helvetik

Sot në hapsirat e shtëpisë së religjioneve lindi në natyrshmerin e vetë organi imagjinues, Forumi Koordinativ i Organizimit të jetës fetare në shtetin helvetik. Pritjet e kësaj organizate janë të mëdha ku... Read more »

Nëna, mëshira në duart e saj, parajsa nën këmbët e saj

Në kuadër të 8-Marsit, Zyra e Gruas pranë Komuniteti Mysliman të Shqipërisë zhvilloi gjatë javës së shkuar panairin e bamirësisë, “Nëna, mëshira në duart e saj, parajsa nën këmbët e saj”, panair... Read more »

Ambasadori i ri i Spanjës në Shqipëri viziton KMSH-në

Kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, H. Bujar Spahiu, priti në një takim mirëseardhjeje ambasadorin e ri të Spanjës në vendin tonë, z. Marcos Alonso. Kryetari Spahiu e njohu ambasadorin me institucionin... Read more »

Një 8 Mars në kapitalizëm!

Shkruan: Halil Avdulli Familja është një institucion hyjnor, fetar dhe si e tillë, nuk është as shpikje e ndonjë filozofi, as ndonjë juristi,e as produkt i ndonjë mekanizmi tjetër. Ajo është një... Read more »

Shkëndija model i veshjes Islame në perëndim

Këngëtarja e mirënjohur kosovare Shkëndije Mujaj, një nga fotomodelet më të famshme shqiptare, me origjinë nga Peja, lidhur me miratimin e ligjit në Zvicër për të ndaluar mbulimin e plotë të fytyrës,... Read more »

Duke e shpërndarë librin, të gjithë bëhemi të pasur

MT: Intervistë me prof. dr. Adnan Ismaili, drejtor i SHB “Logos-A” dhe shef i Katedrës së Filologjisë Orientale në Tetovë T: Duke e shpërndarë librin, të gjithë bëhemi të pasur NT: “Emri i Alija... Read more »

Drejtësinë, përpara bamirësisë

Nxitja e muslimanëve nga ana e udhëheqësve të jetës fetare në Shqipëri për t’u përfshirë në aktet e bamirësisë është shndërruar në një tipar identifikues të fesë vetë. Aq është ngulitur kjo... Read more »

Arabia Saudite vendos kusht vaksinimin kundër COVID-19 për haxh

Arabia Saudite njoftoi se këtë vit, vaksina kundër koronavirusit të ri (COVID-19) është kushti kryesor për haxh, transmeton Anadolu Agency (AA). Gazeta “Ukaz”, njoftoi se ministri i Shëndetësisë Tawfig Al-Rabiah, zyrtarëve të... Read more »

Filozofia islame domosdoshmëri apo trashëgimi e padëshirueshme

Shkruan: Nexhat Ibrahimi I. Në kohën kur jeta dhe idetë po ndërrohen në mënyrat më të ndryshme, dëshiroj që vëmendjen e lexuesit ta përqëndroj në çështjen e arsimimit filozofik (islam), sipas bindjes... Read more »

24 Skurt 2021, 98-Vjetori i Kongresit të I-rë Mysliman Shqiptar

Sot, Komuniteti Mysliman i Shqipërisë përkujton një nga ngjarjet më të rëndësishme kombëtare që prej shpalljes së pavarësisë së vendit, mbajtja e Kongresit të Parë Mysliman Shqiptar, më 24 shkurt 1923. Ky... Read more »