Gjenitë e përhumbur

Nga  Justinian Topulli

 

Nëse i hedhim një vështrim jetës personale të mjaft gjenive që ka parë historia njerëzore, në të gjitha fushat e jetës dhe të dijes, do të vëmë re lehtësisht se shumë prej tyre kanë përjetuar kriza të mëdha psikike dhe dilema të forta ekzistenciale. Në veçanti kjo ka ndodhur me gjenitë e artit, shkencës dhe mendimit, të cilët nuk janë ndjerë të vlerësuar nga njerëzit e kohës dhe vendit ku jetuan, për shkak se ata mendonin se njerëzit nuk i kuptonin, ose donin t’i shfrytëzonin për interesa të tyre.
Në përgjithësi, gjenitë kanë të theksuar ndjenjën e vetmisë, sepse ata jetojnë më së shumti me artin, shkencën apo mendimin e tyre, dhe për atë që bëjnë e ndjejnë, se janë ndryshe nga të tjerët. Sa më shumë ta forcojnë këtë ndjesi, aq më shumë zhyten në vetminë e tyre. Kjo vetmi mendore, në radhë të parë, ku ata ndjehen tepër unikë, gati të papërsëritshëm dhe ndoshta të vetmit e llojit të tyre, është shkaku kryesor i krizave të tyre në jetë.

Ndjesia e të qenit i veçantë, ndryshe nga të tjerët, plekset me egon njerëzore dhe njeriu pa e kuptuar kalon në adhurim të vetvetes, sidomos kur kjo i ushqehet edhe nga admirimi i jashtëm, e cila mund ta çojë atë në shfrenim, e nëse jo, ajo kalon në krizë që mund të shkojë edhe në vetëvrasje.
Çdo gjeni ushqen brenda vetes një ndjesi madhështie, por ai që është besimtar dhe kupton e ndjen siç duhet vendin e tij në këtë botë, e kapërcen këtë ndjesi shumë më lehtë sesa dikush tjetër.

Një besimtar e ka të qartë se ekzistenca përbëhet nga Krijuesi dhe krijesat. Krijuesi është i vetmi që është unik, i pangjashëm, i pakrahasueshëm dhe i paafrueshëm me askënd. Ndërsa krijesa sado unike dhe e veçantë qoftë, ajo mbetet në një formë ose në një tjetër e përsëritshme, e krahasueshme dhe e ngjashme me sojin e saj. Dhe pikërisht, jo më kot, Krijuesi betohet në Kuran në “çiftin dhe në tekun”. Dhe tek absolut është vetëm Ai dhe askush tjetër, ndërsa çdo krijesë është çift. Dhe çifti këtu nuk përfshin vetëm një dimension, por çdo dimension që e përbën një krijesë, qoftë kjo fizike ose jo.
Zoti është Krijuesi i pashembullt dhe çdo krijim i Tij ka diçka unike në të, sepse Ai nuk i bën krijesat si prodhimet në seri të fabrikave, por unikja e çdo krijese vjen më së shumti nga kombinimi i larmisë së shumtë të tipareve të tij, të krahasueshme dhe të ngjashme me krijesat e tjera dhe jo nga veçantia unike e thelbit të krijesës, pasi bie fjala, një njeri sado unik që të jetë, përsëri njeri ngelet, dhe nuk mund të ndryshojë në mënyrë të plotë nga njerëzit e tjerë, qoftë kjo nga ana fizike, qoftë kjo nga ana shpirtërore dhe mendore e tij. Kështu është edhe me gjenitë, sado unikë, të ndryshëm, e të veçantë të jenë, ata nuk janë të papërsëritshëm në aspektet e ndryshme që i përbëjnë ata. Kështu që çdo krijesë në thelb mbetet “çift” dhe vetëm Krijuesi është “teku” absolut.

 

Nëse kuptohet qartë thelbi dhe pasojat e këtij realiteti, atëherë çdo gjeni njerëzor i kësaj bote, sado i madh, i veçantë dhe unik qoftë në gjenialitetin e tij, e kupton se dhuntia që ai posedon është dhuratë e Krijuesit dhe se në thelb ai është si të gjithë njerëzit e tjerë. Një besimtari do t’i mjaftonte si shembull Profeti i fundit i njerëzimit, Muhamedi (alejhi salatu ue selam), i cili edhe pse ka veçantinë dhe uniken e tij, ndryshe nga të tjerët, atë Allahu e quan qenie njerëzore si të tjerët, në librin e Tij, Kuranin. Po kështu, edhe vetë Profeti i Zotit, e krahason veten e tij me profetët e tjerë, si tulla e një shtëpie, mes gjithë tullave të tjera. Edhe pse ishte tulla e fundit e kësaj ngrehine, ai nuk thotë se ishte ndryshe nga të tjerët. Ai nuk ishte unik, sepse ishte “pasqyrim i qenies së Zotit”, apo vetë esenca njerëzore e pasqyrimit të Krijuesit, siç mendojnë disa, por ai ishte unik për aspekte të jashtme të tij, që nuk preknin esencën e tij njerëzore, të ngjashme me të gjithë njerëzit e tjerë. Dhe kur Profeti i Zotit ishte i tillë, atëherë çdokush tjetër mes njerëzve, çfarëdo përmasash gjeniale të mbartë, do ngelet shumë më pak unik se ai. Kur vetë Profeti më i madh i njerëzimit pranoi si tipar të tij dhe u quajt edhe nga Zoti si abd (rob, skllav), kjo tregon se askush tjetër në këtë jetë nuk meriton të jetë më shumë sesa ai, kushdo qoftë ai.
Nëse njerëzit e zgjuar, e ditur dhe inteligjentë nuk arrijnë të kuptojnë dhe ndjejnë këtë gjë, atëherë ata kurrë nuk do bëhen të mençur, të urtë, e të qetë shpirtërisht, cilësi kjo që e fitojnë vetëm ata që i përulen modestisht Krijuesit dhe nuk iu lartësohen krijesave.

 

4 301 Comments

 1. Hiya very nice website!! Man .. Excellent .. Superb
  .. I will bookmark your web site and take the feeds also? I’m glad to find a lot of helpful information here in the publish, we want
  work out extra strategies on this regard, thanks for sharing.
  . . . . .

 2. Good whatever time of day it is where you are!

  Newsletters via contact forms to the sites of firms via any countries and domain zones of the world in all languages.

  The commercial offer is sent to email address of institution 100 percent will get to inbox folder!

  2000 bases:
  Price List =» xn—-7sbb1bbndheurc1a.xn--p1ai/prajs-list/

  Test:
  20000 messages on foreign zones to your email address – 20 $.
  We need from You only E-mail, title and text of the letter.

  In our price there are more 800 databases for all domain zones of the world.
  Common databases:
  All Europe 44 countries 60726150 of sites – 1100$
  All European Union 28 countries 56752547 of sites- 1000$
  All Asia 48 countries 14662004 of sites – 300$
  All Africa 50 countries 1594390 of domains – 200$
  All North and Central America in 35 countries 7441637 of sites – 300$
  All South America 14 countries 5826884 of sites – 200$
  New domain names from around the world registered 24-48 hours ago. (A cycle of 15 mailings during the month) – 500$
  Companies of RF 4025015 – 300$
  Ukraine 1114526 of domain names – 100$
  All Russian-speaking countries minus RF are 14 countries and there are 1979217 of domain names – 200$
  New sites of the Russian Federation, registered 24-48 hours ago (A cycle of 15 mailings during the month) – 250$

  Databases for sending newsletters:
  Whois-service databases of domains for all nations of the world.
  You can purchase our databases separately from newsletter’s service at the request.

  P.S.
  Please, do not respond to this message from your email account, as it has been generated automatically and will not reach us!
  Contact Feedback form =» xn—-7sbb1bbndheurc1a.xn--p1ai/to-order/

  PRICE LIST:

  Test mailing: $20 – 20000 contact forms websites

  All Europe 44 countries there are 60726150 websites – $1100

  All EU 28 countries there are 56752547 websites – $1000

  All Asia 48 countries there are 14662004 websites – $500

  All Africa 50 countries there are 1594390 websites – $200

  All North and Central America is 35 countries there are 7441637 websites – $300

  All South America 14 countries there are 5826884 websites – $200

  Top 1 Million World’s Best websites – $100

  Top 16821856 the most visited websites in the world – $300

  New websites from around the world registered 24-48 hours ago. (A cycle of 15 mailings during the month) – 500$

  Businesses and organizations of the Russian Federation – there are 4025015 websites – $300

  All Russian-speaking countries minus Russia – there are 14 countries and 2440822 websites – $200

  New websites of the Russian Federation, registered 24-48 hours ago. (A cycle of 15 mailings during the month) – 250$

  1499203 of hosting websites around the world (there are selections for all countries, are excluded from databases for mailings) – $150

  295285 websites of public authorities of all countries of the world (selections for all countries, are excluded from databases for mailings) – $100

  13623819 websites online stores Worldwide – $350

  CMS mailings:

  3dCart 14689 websites – $50
  Adobe CQ5 133567 websites – $80
  Advance 17589 websites – $50
  AdVantShop.NET 2453 websites – $30
  ALMA 7095 websites – $30
  Ametys 2389 websites – $30
  Amiro 29587 websites – $30
  Angora 20357 websites – $50
  AVS 1369 websites – $30
  BbPress 1487 websites – $30
  BESTWEB 2699 websites – $30
  BigCommerce 78257 websites – $50
  Bitrix 319687 websites – $80
  Blogger 658267 websites – $80
  Blogspot 279865 websites – $80
  BuddyPress 51477 websites – $50
  Burning Board 4659 websites – $30
  Catalyst Web 11689 websites – $50
  ClassiPress 11796 websites – $50
  CMSimple 11052 websites – $30
  Concrete5 72100 websites – $50
  Contao 110897 websites – $80
  CONTENIDO 5069 websites – $30
  Convio 2268 websites – $30
  Coppermine Photo 1296 websites – $30
  CS Cart 11400 websites – $30
  Datalife Engine 42587 websites – $50
  Dede 230589 websites – $100
  DedeEIMS 96068 websites – $50
  DIAFAN 4058 websites – $30
  Discuz 47962 websites – $50
  Django 71167 websites – $50
  DokuWiki 9588 websites – $30
  Dotnetnuke 82964 websites – $50
  Drupal 978298 websites – $100
  EasyBlog 1165978 websites – $100
  EPiServer 29876 websites – $50
  ExpressionEngine 1769823 websites – $150
  eZ Publish 5367 websites – $30
  F- 9356 websites – $30
  FireBoard 1567 websites – $30
  General Blogs 2067 websites – $30
  GetSimple 23094 websites – $50
  Host 6871 websites – $30
  HostCMS 5042 websites – $30
  HubSpot 31762 websites – $50
  i- 9438 websites – $30
  Image 1368 websites – $30
  InSales 14149 websites – $50
  InSales 11081 websites – $30
  InstantCMS 4136 websites – $30
  InteractiveBBS 32367 websites – $50
  Invision Power Board 2430 websites – $30
  IPBoard 2266 websites – $30
  IT 15189 websites – $50
  jforum 1056 websites – $30
  jobberBase 3387 websites – $30
  Joomla K2 154367 websites – $80
  Joomla 1906994 websites – $200
  Koobi 3722 websites – $30
  Liferay 5137 websites – $30
  Made Simple 20567 websites – $50
  Magento 369447 websites – $80
  MediaMaxScript 103896 websites – $80
  MediaWiki 41468 websites – $50
  Microsoft SharePoint 13198
  MODx 64023 websites – $50
  Moodle 8195 websites – $30
  Movable Type 13096 websites – $50
  MyBB 4367 websites – $30
  myUPB 3397 websites – $30
  NetCat 7294 websites – $30
  NG 18356 websites – $50
  NING 3687 websites – $30
  NopCommerce 18600 websites – $30
  Open 5916 websites – $30
  OpenCart 667000 websites – $80
  Osclass 4652 websites – $30
  osCommerce 68468 websites – $50
  OUR- 3096 websites – $30
  OXID eShop 12200 websites – $50
  Oxwall 6800 websites – $30
  Parallels Plesk Sitebuilder 174216 websites – $80
  php 14367 websites – $50
  php Link 2298 websites – $30
  phpBB 24400 websites – $30
  PHP-Fusion 2596 websites – $30
  PHPMelody 2365 websites – $30
  PHP-Nuke 2489 websites – $30
  PHPShop 2667 websites – $30
  PHPWeb 29789 websites – $50
  PHPWind 4032 websites – $30
  Plone 84962 websites – $50
  PowerEasy 1697 websites – $30
  Prestashop 434100 websites – $80
  Question2Answer 5598 websites – $30
  R 296498 websites – $80
  ReadyScript 6487682 websites – $80
  S.Builder 394367 websites – $80
  Shopify 6571650 sites websites – $400
  Shoutbox 145564 websites – $80
  SilverStripe 31721 websites – $50
  Simpla 17429 websites – $50
  Sitecore 74861 websites – $50
  Sitefinity 4183 websites – $30
  SMF 8111 websites – $30
  SocialGO 54267 websites – $50
  SPIP 28269 websites – $50
  Squarespace 1098231 websites – $100
  StoreLand 8257 websites – $30
  SupeSite 12367 websites – $50
  Textpattern 10900 websites – $30
  TikiWiki 1446 websites – $30
  Tilda 47396 websites – $50
  Tumblr 302357 websites – $80
  TYPO3 845009 websites – $80
  Umbraco 146064 websites – $80
  UMI.CMS 13191 websites – $50
  VamShop 1737 websites – $30
  vBulletin 14460 websites – $30
  Volusion 16006 websites – $50
  WallpaperSiteScript 2811 websites – $30
  Weebly 191753 websites – $80
  Wix 3379081 sites websites – $250
  WooCommerce 6403862 websites – $400
  Wordpress 35354537 websites – $650
  XenForo 21105 websites – $30
  XOOPS 20467 websites – $50
  XpressEngine 8565 websites – $30
  Zen Cart 26524 websites – $30

  Country:

  .ae 200462 websites United Arab Emirates – $50
  .ae 1820 websites International zone United Arab Emirates:.com .net .biz .info .name .tel
  .ag 11931 websites Antigua & Barbuda – $50
  .ai 33130 websites Anguilla – $50
  .am 21995 websites Republic Of Armenia – $50
  .am 1684 websites International zone Republic Of Armenia:.com .net .biz .info .name .tel
  .ar 782608 websites Argentine Republic – $80
  .ar 75496 websites International zone Argentine Republic:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia – $50
  .ar.com 135 websites – $30
  .at 1356722 websites Republic Of Austria – $100
  .at 181907 websites International zone Republic Of Austria :.com .net .biz .info .name
  .au 2432174 websites Australia – $150
  .au 461279 websites International zone Australia:.com .net .biz .info .name
  .az 17855 websites Azerbaijan – $50
  .az 2036 websites International zone Republic Of Azerbaijan:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia – $30
  .ba 15725 websites Bosnia and Herzegovina – $30
  .ba 2291 websites international zone Bosnia & Herzegovina:.com.net.biz.info.org.name.tel.mobi.asia-$30
  .be 1349658 websites Kingdom Of Belgium – $100
  .be 1056248 websites International zone Kingdom Of Belgium:.com .net .biz .info .name
  .bg 54418 websites Republic Of Bulgaria – $50
  .bg 50685 websites International zone Bulgaria:.com .net .biz .info .name
  .bo 2602 websites Bolivia – $30
  .bo 29415 websites International zone Plurinational State Of Bolivia:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$50
  .br 3205100 websites Brazil – $200
  .br 1230078 websites International zoneBrazil:.com .net .biz .info .name .
  .by 99148 websites Belarus – $50
  .by 1574 websites International zone Republic Of Belarus:.com .net .biz .info .name .tel
  .ca 2587463 websites Canada – $150
  .ca 288395 websites International zone Canada:.com .net .biz .info .name
  .cc 436396 Cocos Keeling Islands websites – $80
  .cc 1920589 websites Cocos Islands- $150
  .cf 2461460 websites Central Africa – $150
  .cg 526 websites Congo – $30
  .ch 1629450 websites Swiss Confederation – $100
  .ch 205292 websites International zone Switzerland:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$50
  .ci 5794 websites Ivory Coast – $30
  .ci 112 websites International zone Ivory Coast:.com .net .biz .info .name
  .cl 590401 websites Chile – $80
  .cl 65996 websites International zone Chile:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$50
  .cm 29221 websites Republic Of Cameroon – $50
  .cn 23160610 websites China – $600
  .cn 1372416 websites International zone People’s Republic Of China:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$100
  .co 1878923 websites Colombia – $100
  .co 10854 websites International zone Colombia:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$30
  .cx 15753 websites Christmas – $50
  .cy 11092 websites Cyprus – $50
  .cy 744 websites International zone Cyprus:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$30
  .cz 1001208 websites Czech – $100
  .cz 193400 websites International zone Czech:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$50
  .de 15078512 websites Germany – $350
  .de 3894156 websites International zone Federal Republic Of Germany:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$150
  .dk 1319155 websites Kingdom Of Denmark – $100
  .dk 148164 websites International zone Denmark:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$50
  .dm 23318 websites Dominican – $50
  .dn.ua 1835 websites – $30
  .do 5255 websites Dominican Republic- $30
  .dy.fi 1112 websites – $30
  .dz 5382 websites Democratic Republic Of Algeria – $30
  .ec 11731 websites Republic Of Ecuador – $50
  .ec 2897 websites International zone Republic Of Ecuador:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$30
  .ee 131791 websites Republic Estonia – $50
  .ee 10490 websites International zone Estonian:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$30
  .es 1509048 websites The Kingdom Of Spain – $100
  .es 683845 websites International zone The Kingdom Of Spain:.com .net .biz .info .name .tel .eu 3046076 websites European Union – $150
  .eu 633384 websites International zone European Union:.com .net .biz .info .name .fi 361111 websites Finland – $80
  .fi 69631 websites International zone Republic of Finland:.com .net .biz .info .name .fr 2810983 websites France – $150
  .fr 639546 websites International zone France:.com .net .biz .info .name .ge 24598 websites Georgia – $50
  .ge 1676 websites International zone Georgia:.com .net .biz .info .name .tel .gf 996 websites Guiana – $30
  .gg 10528 websites Guernsey – $50
  .gh 703 websites Republic Of Ghana – $30
  .gi 981 websites Gibraltar – $30
  .gp 2044 websites Guadeloupe – $30
  .gq 2027422 websites Republic Of Equatorial Guinea – $100
  .gr 327215 websites Greece – $80
  .gr 57984 websites International zone Greece:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$150
  .gt 15351 websites Guatemala – $50
  .hk 116093 websites Hong Kong Special Administrative Region Of China Hong Kong – $50
  .hm 335 websites Heard & McDonald islands – $30
  .hn 4732 websites Republic Of Honduras – $30
  .hr 75736 websites Croatia Hrvatska – $50
  .hr 16592 websites International zone Republic Of Croatia:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia
  .ht 1299 websites Haiti – $30
  .hu 53940 websites International zone Hungary:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$50
  .ie 209620 websites Republic of Ireland – $50
  .ie 49861 websites International zone Ireland:.com .net .biz .info .name .il 196266 websites Israel – $80
  .il 38537 websites International zone The State Of Israel:.com .net .biz .info .name .tel .in 1157482 websites India – $100
  .in 266179 websites International zone India:.com .net .biz .info .name .tel
  .io 496216 websites British Indian Ocean Territory – $80
  .iq 2401 websites Iraq – $30
  .ir 574258 websites Iran – $80
  .ir 15487 websites International zone The Islamic Republic Of Iran:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia
  .it 2410105 websites Italian Republic – $150
  .it 954040 websites International zone Italy:.com.net.biz.info.org.name.tel.mobi.asia – $100
  .je 3016 websites Republic of Ireland – $30
  .jp 1825219 websites Japan – $150
  .jp 4683252 websites International zone Japan:.com.net.biz.info.org.name.tel.mobi.asia – $200
  .jp.net 5170 websites – $30
  .ke 14677 websites Kenya – $50
  .kg 10350 websites Kyrgyzstan – $30
  .kg 664 websites International zone Kyrgyzstan:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$30
  .ki 79 websites Republic Of Kiribati – $30
  .kn 3211 websites Saint Kitts & Nevis – $30
  .kr 272463 websites Korea- $80
  .kw 484 websites Kuwait – $30
  .ky 5783 websites The Cayman Islands – $30
  .kz 113180 websites Republic Of Kazakhstan – $80
  .kz 5876 websites International zone Republic Of Kazakhstan:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$30
  .lc 1121 websites Saint Lucia – $30
  .lk 32654 websites Democratic Socialist Republic Of Sri Lanka – $30
  .lt 137666 websites Lithuania- $50
  .lt 27710 websites International zone Lithuania:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia- $50
  .lu 74322 websites The Grand Duchy Of Luxembourg – $50
  .lu 4125 websites International zone Luxembourg:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$30
  .lv 86593 websites Republic Of Latvia – $50
  .lv 8887 websites International zone Latvia:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$30
  .ma 59103 websites Morocco – $50
  .mc 3046 websites Principality Of Monaco – $30
  .md 16730 websites Republic Of Moldova – $50
  .md 1293 websites International zone Moldova:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$30
  .me 761596 websites Montenegro – $80
  .me 86897 websites International zone Montenegro:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$50
  .mg 3715 websites Republic Of Madagascar- $30
  .mk 13266 websites Republic Of Macedonia – $50
  .ml 2158835 websites Mali – $100
  .mn 17044 websites Mongolia – $50
  .mq 1112 websites Martinique (French) – $30
  .mr 776 websites Islamic Republic Of Mauritania – $30
  .ms 7265 websites Montserrat – $30
  .mt 1402 websites Malta – $30
  .mu 6475 websites Maurifius – $30
  .mv 1996 websites Maldives – $30
  .mw 8579 websites Malawi – $30
  .mx 670901 websites Mexico- $80
  .mx 174571 websites International zone United Mexican States:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$50
  .my 143039 websites Malaysia – $50
  .na 1094 websites Republic of Namibia – $30
  .nc 3497 websites New Coledonia – $30
  .nl 3925784 websites Netherlands – $200
  .nl 1019697 websites International zone Netherlands:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$100
  .no 620882 websites Norway – $80
  .no 74318 websites International zone The Kingdom Of Norway:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$50
  .nu 255161 websites Niue- $50
  .nz 593127 websites New Zealand – $80
  .om 1701 websites The Sultanate Of Oman – $30
  .pe 83224 websites Republic Of Peru – $50
  .pe 59157 websites International zone Republic Of Peru:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$50
  .pk 44464 websites Pakistan – $50
  .pl 1795299 websites Republic Of Poland – $100
  .pl 327587 websites International zone Republic Of Poland:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$50
  .pr 1358 websites Puerto Rico – $30
  .pt 263136 websites Portugal – $80
  .pt 17691 websites International zone Republica Pertuesa:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$50
  .py 5593 websites Republic Of Paraguay – $30
  .py 653 websites International zone Paraguay:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia – $30
  .re 15089 websites Reunio – $50
  .ro 424401 websites Romania – $80
  .ro 42046 websites International zone Romania:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$50
  .rs 85503 websites Republic Of Serbia – $50
  .ru 5025331 websites Russia – $250
  .ru 514668 websites International zone Russia:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$80
  .rw 3806 websites Rwanda – $30
  .sa 20421 websites Kingdom Of Saudi Arabia- $50
  .sa 5064 websites International zone Saudi Arabia:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia – $30
  .sc 4442 websites Republic Of Seychelles- $30
  .se 1491677 websites The Kingdom Of Sweden – $100
  .se 293316 websites International zone Sweden:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$50
  .sg 150351 websites Singapore – $50
  .sh 7560 websites Saint Helena – $30
  .si 103778 websites Republic Of Slovenia- $50
  .si 12879 websites International zone Republic Of Slovenia:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$50
  .sk 414198 websites Slovak Republic- $80
  .sk 31572 websites International zone Slovak Republic:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$50
  .sm 8897 websites Republic Of San Marino – $30
  .sn 4465 websites Senegal – $30
  .sn 344 websites International zone Senegal:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$30
  .sr 580 websites Suriname – $30
  .sv 8432 websites Democratic Republic Of El Salvador- $30
  .sx 2901 websites Sint Maarten – $30
  .sy 2972 websites Syrian Arab Republic – $30
  .sz 321 websites Kingdom Of Swaziland – $30
  .tc 16384 websites Turks And Caicos Islands – $50
  .tf 19841 websites French Southern and Antarctic Territories – $50
  .tg 1230 websites Togolez Republic – $30
  .th 22368 websites Thailand- $50
  .tj 6874 websites Tajikistan- $30
  .tj 34 websites International zone Republic Of Tajikistan:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia
  .tk 20085806 websites Tokelau – $500
  .tl 2748 websites East Timor – $30
  .tm 6395 websites Turkmenistan- $30
  .tm 44 websites International zone Turkmenistan:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia
  .tr 243347 websites Turkish Republic – $80
  .tr 138818 International zone Turkey:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia – $50
  .tt 1017 websites Trinidad & Tobago – $30
  .ua 553216 websites Ukraina – $80
  .ua 147202 websites International zone Ukraine:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$50
  .ug 3806 websites Republic Of Uganda – $30
  .ug 720 websites International zone Republic Of Uganda:.com .net .biz .info .name .tel .mobi.asia-$30
  .uk 5975887 websites United Kingdom – $250
  .uk 3304606 websites International zone UK:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$150
  .us 3139563 websites United States of America – $200
  .us 578927 websites International zone USA:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$80
  .uy 15571 websites Uruguay – $50
  .uy 31812 websites International zone Uruguay:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia-$30
  .uz 38357 websites Republic Of Uzbekistan – $50
  .uz 365 websites International zone Uzbekistan:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia
  .vc 18641 websites Saint Vincent and Grenadines – $50
  .ve 14015 websites Venezuela – $50
  .ve 2898 websites International zone Bolivarian Republic Of Venezuela:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia – $30
  .vg 8389 websites Virgin Islands (British) – $50
  .vi 109 websites Virgin Islands (US) – $30
  .vn 436005 websites Socialist Republic Of Vietnam – $80
  .vn 161855 websites International zone Vietnam:.com .net .biz .info .name .tel .mobi .asia – $50
  .vu 1051 websites Republic Of Vanuatu – $30
  .wf 1133 websites Wallis & Futuna – $30
  .ws 99308 websites Samoa – $80
  .ye 18 websites Yemen – $30
  .yt 2004 websites Mayotte (French) – $30
  .za 1008308 websites South Africa – $100

  website =» xn—-7sbb1bbndheurc1a.xn--p1ai

 3. http://urlma.de/7ZYPRn Vehicle increment allows the user to create a unique number to be created whenever a brand-new document is put in the table. CAR INCREMENT is the search phrase for Oracle, AUTO_INCREMENT in MySQL and also IDENTITY key words can be used in SQL SERVER for auto-incrementing. Mostly this key words is used to develop the primary key for the table. Normalization prepares the existing tables as well as its fields within the database, leading to minimum duplication. It is utilized to streamline a table as much as possible while preserving the special areas.

  If you have really little to claim on your own, the interviewer power believe you have void to claim. pl sql meeting concerns I make myself feel magnificent ahead the interview begins. With this concern, the recruiter will judge you on just how you prioritise your job checklist. I anticipate functions with damien once more in the future tense. You mightiness require a compounding of dissimilar kinds of concerns in order to fully cover the problem, as well as this might deviate betwixt participants. Prospects show up to interviews with a coating of thrilling you.

  A primary trick is a special kind of distinct key. A international secret is used to maintain the referential link honesty in between two information tables. It prevents activities that can destroy links between a child as well as a parent table. A main key is made use of to specify a column that uniquely determines each row. Null worth and also replicate worths are not enabled to be entered in the main key column. Nonetheless, you might not be provided this tip, so it gets on you to keep in mind that in such a circumstance a subquery is specifically what you need. After you experience the essential SQL interview inquiries, you are likely to be asked something much more certain.

 4. Hey there! This post couldn’t be written any better!
  Reading through this post reminds me of my previous room mate!
  He always kept chatting about this. I will forward this post to him.

  Fairly certain he will have a good read. Thank you
  for sharing!

 5. I don’t write a comment, however after reading a ton of comments here Gjenitë e përhumbur – Jehonaislame.com. I actually do have 2 questions for you if it’s okay. Is it just me or does it seem like some of the remarks look like they are coming from brain dead visitors? 😛 And, if you are posting on other online social sites, I’d like to follow everything fresh you have to post. Could you make a list of the complete urls of all your social community pages like your twitter feed, Facebook page or linkedin profile?

 6. I’m happy to welcome you!

  Mass online ads for growth of factors influencing consumer behaviour.
  website: xn—-ftbeand5abdikisgee.xn--p1ai/home/

  Behavioural factors are certain actions of visitors on the online resource, such as:
  logging in to the website, viewing pages, time spent on the web page, “clicks” on links, returns to the internet resource.

  UTO:
  Widespread placement of your ads on the Internet in order to attract potential customers.
  Organic growth of factors influencing consumer behaviour occurs by the widespread placement of your ads without specifying the address of your online resource, but with the indication of other features identifying only your company according to which you currently become №1 in the search engine results. These features can include a phone number, a unique name of the company or website, an identifier (product code, number, promotions, services), a physical address of the organisation and etc.

  AIM:
  The large-scale attraction of potential customers to your online resource, products and services.
  Organic growth of factors influencing consumer behaviour.

  BENEFIT:
  An increase in webpage visitors who will find your online resource directly from ads using search engines as well as through additional results of a search itself related to a wide range of search browser queries on your subject.

  ADVANTAGES OF THIS TYPE OF AD:
  1. Spread.
  2. High-speed placement.
  3. Cost.
  4. Topic orientated.
  5. Wide reach.
  6. Targeting.
  7. Organic growth of factors influencing consumer behaviour.

  REASONS TO ORDER LARGE-SCALE ADS PLACEMENT ON THE WEB ДЛЯ ORGANIC GROWTH OF BEHAVIOURAL FACTORS:

  1.Widespread attraction of potential customers to your products and services through direct traffic from ads.
  2.Promotion of your online resource, due to search engine beginning to additionally show it for a large range of user quesries based on your topic.
  3. The absence of “bans” and “filters” of search engines, due to ads being published without an indication of an url to the internet resource.
  4. An increase in website traffic, which leads to an increase in orders and an expansion of the customer base.
  5. “Warm traffic”, since only engaged users visit the online resource.
  6. Attraction of legal entities and individuals.
  7. Analysis of demand for services and goods.
  8.Publication of your ads in different countries all over the world.

  WHERE ADS ARE PUBLISHED:

  Ads are placed: on billboards, on forums, in guest books, in comments, in catalogues.
  Ads are placed on your: landing pages,websites, phones, YouTube videos, social media accounts , and on links to your other ads.

  BAN:
  In this ad a ban by search engine is not possible, since ads are placed without specifying an live link to the web page.

  Your actions:
  You send us the text of the ad, where your unique name and identifier is indicated at the end of the message, according to which an engaged visitor can easily and quickly find your online resource in search results in order to get further information about your product.
  To do this, identifier or a unique name must be published in the appropriate section of your online resource и quickly be found in results.

  Macros:
  Randomisation of ads is carried out according to the formula, which is accepted by many programs. As a result of randomisation, many unique ads are obtained from one ad variant.

  This is achieved by physically synomising the ad text, while the meaning of the messages does not change and remains understandable.

  website: xn—-ftbeand5abdikisgee.xn--p1ai/home/

 7. I conceive this website has got some rattling excellent info for everyone :D. “The ground that a good man treads is hallowed.” by Johann von Goethe.

 8. Pingback: my keto diet
 9. Thank you for the auspicious writeup. It actually was a
  leisure account it. Look complex to far introduced agreeable from you!
  By the way, how could we keep in touch?

 10. You actually make it seem really easy together with your presentation however I in finding this topic to be actually something which I feel I might by no means understand. It sort of feels too complicated and very broad for me. I’m taking a look forward on your subsequent submit, I’ll try to get the grasp of it!

 11. Бизнесмен и меценат Максим Евгеньевич
  Каганский родился в Москве 19
  ноября 1980 года в многодетной семье
  сотрудника МВД. В 1998 году поступил в Московский Юридический Институт МВД России
  (сейчас – Академия МВД России), специальность – юрист-правовед.

  каганский максим евгеньевич сейчас
  каганский максим евгеньевич сейчас https://altapress.ru/potrebitel/story/unikum-kaganskogo-v-chem-sostoit-konkurentnoe-preimushchestvo-karelskih-ribnih-zavodov-287098?new_pda=1

 12. High quality supplements help you build the body of your dreams.

  If you wish nothing but the best for your silhouette and health, be sure to get steroids from the Balkan pharmaceuticals.
  Balkan Pharmaceuticals is one of the largest manufacturers of quality
  goods. In our store, there are only original items obtained
  directly from the industry. Popular Supplements: Steroids, Fat-Burners, Post-Cycle Therapy (PCT), Combined Course and others.

  Michaela
  Michaela https://1bpshop.com/Injectable/Steroids/sp-masteron-10-ml

 13. I’m not sure where you’re getting your information, but good topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more. Thanks for fantastic information I was looking for this info for my mission.

 14. I got this web page from my pal who told me on the topic of this web page and now this
  time I am browsing this site and reading very informative articles or reviews here.

 15. Hey There. I found your blog using msn. This is a really well written article.
  I will be sure to bookmark it and return to read more of your useful information. Thanks for the
  post. I’ll certainly return.

 16. If some one needs to be updated with newest technologies after that he must be visit this web page and be
  up to date everyday.

 17. You can definitely see your expertise within the article you write.
  The sector hopes for even more passionate writers like you who aren’t afraid
  to say how they believe. All the time go after your heart.

 18. I believe this is among the so much important information for me. And i am glad studying your article. However want to remark on few basic things, The site style is ideal, the articles is in reality excellent : D. Just right activity, cheers

 19. I was more than happy to uncover this website. I wanted to thank you for ones time for this particularly fantastic read!!

  I definitely really liked every bit of it and i also have you
  book-marked to look at new stuff on your web site.

 20. I think this is one of the most significant information for me.

  And i am glad reading your article. But want to remark on some
  general things, The site style is ideal, the articles is really excellent : D.
  Good job, cheers

 21. Greetings I am so grateful I found your blog, I
  really found you by error, while I was searching on Bing for something else, Regardless I am here now and would
  just like to say thanks a lot for a marvelous post and a all round thrilling
  blog (I also love the theme/design), I don’t have time to read through it all at the moment
  but I have bookmarked it and also included your RSS feeds, so
  when I have time I will be back to read a lot more, Please do keep up
  the fantastic b.

 22. Hello there! This blog post could not be written any better!

  Reading through this article reminds me of my previous roommate!
  He continually kept preaching about this. I will forward this article to him.

  Pretty sure he’ll have a good read. Many thanks for sharing!
  quest bars http://j.mp/3C2tkMR quest bars

 23. I’m really enjoying the design and layout of your blog.
  It’s a very easy on the eyes which makes it much
  more enjoyable for me to come here and visit more often. Did you hire out a designer to create your theme?
  Outstanding work! scoliosis surgery https://0401mm.tumblr.com/ scoliosis surgery

 24. After I originally left a comment I seem to have clicked the -Notify me when new comments are
  added- checkbox and from now on whenever a comment
  is added I receive four emails with the same comment.
  Is there a means you are able to remove me from that
  service? Appreciate it! cheap flights http://1704milesapart.tumblr.com/ cheap flights

 25. Холостячка 2 сезон https://bit.ly/39ioLkW Смотреть онлайн шоу Холостячка 2 сезон на СТБ.
  Пост шоу можно смотреть тут. Холостячка стб 2 сезон 1-2 серия

 26. Холостячка 2 сезон https://bit.ly/39ioLkW Смотреть онлайн шоу Холостячка 2 сезон на СТБ.
  Пост шоу можно смотреть тут. Холостячка стб 2 сезон 1-2 серия

 27. Your design and style is exclusive compared to Other individuals I’ve examine things from. Many thanks for publishing when you have The chance, Guess I’ll just guide mark this Website.

 28. Пацанки. Сезон 6 Серия 3. Добавлен: 30.09.2021. Пацанки 6 сезон 3 серия Пацанки 6 сезон 2 серия Героини проекта – молодые девушки, “пацанки” и оторвы, лишенные родительской любви, понимания

 29. Джошуа Усик 25 вересня – прогноз коментатора, де і як JoshuaUsyk Усик – Джошуа: смотреть онлайн-трансляцию боя 25 сентября

 30. Про бій Усик – Джошуа оголошено офіційно Александр Усик Энтони Джошуа 2021.25.09 07:40. Болельщики считают, что Усик побьёт Джошуа. Комментирует Эдди Хирн. 25.08.21. 19:10. Энтони Джошуа сравнил себя с Месси и рассказал о подготовке к Усику. 24.08.21. 13:05. Энтони Джошуа назвал ключ к

 31. Pingback: gay stoner dating
 32. Все лучшие фильмы онлайн: самый полный каталог кино смотреть фильм Не время умирать hd качество смотрите самый полный список фильмов 2021 года

 33. Топ лучших фильмов смотреть фильмы онлайн в хорошем дюна что посмотреть: лучшие фильмы 2021 года.

 34. Топ лучших фильмов смотреть фильмы дюна в хорошем тысячи фильмов в хорошем качестве 1080.

 35. Смотреть лучшие фильмы онлайн бесплатно форсаж 9 смотреть в hd качестве 50 лучших фильмов первой половины 2021 года

 36. Сериал Эйфория смотреть онлайн Эйфория сериал Телеканал HBO и стриминговый сервис HBO Max представили тизер второго специального эпизода сериала «Эйфория».