Përgëzime me rastin e emërimit të Reis-ul-ulema, Haxhi Hafiz Shaqir Efendi Fetahut në pozitën e nderit të Shefit Suprem të Bashkësisë Fetare në Maqedoninë e Veriut

Me rastin e emërimit të Reis-ul-ulema, Haxhi Hafiz Shaqir Efendi Fetahut në Bashkësinë Fetare  të Maqedonisë së Veriut, Reis-ul-ulema Akademik dr. Sead Efendi Nasufoviq, kryetar i Bashkësisë Islame në Serbi e ka... Read more »

Mendja sundon, kurse fuqia i rrokullis trungjet

Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisul-ulema (1993 – 2012) Bota po flet për ta. Çifti i martuar Uğur Şahin dhe Özlem Türeci janë një fenomen i pazakontë. Şahini i lindur në Turqi, u... Read more »

MYFTIU SAQIPI: URON Hfz.SHAQIRIN PËR ZGJEDHJEN NË KRYE TË RIJASETIT të BFI-së

Kryetari i Bashkësisë Islame për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, Myftiu Nexhmedin ef.  Saqipi, i cili njëherit është edhe z/reis i Rijasetit të Bashkësisë Islame në Serbi, uron zgjedhjen e Hfz. Shaqir ef.... Read more »

Myftiu Naim ef. Tërnava uron Hfz. Shaqir ef. Fetahun

Letër Urimi Reis ulema, Hfz. Shaqir ef. Fetahu Selamun alejkum, I nderuari vëlla Hfz. Shaqir efendi! Më lejoni që në emrin tim, në emër të institucioneve të Bashkësisë Islame dhe në emrin... Read more »

BASHKËSIA FETARE ISLAME NË RMV ZGJODHI REISU’L ULEMA H. HFZ. SHAQIR EF. FETAHUN

Sot, më datë 18 nëntor 2020 në selinë e BFI në Shkup, një ditë pas përfundimit të afatit për dorëzimin e kandidaturave për Reisu’l Ulema të BFI në RMV, nën mbikëqyrjen dhe... Read more »

Mustaf Memeti autorizohet për organizimin e jetës fetare në Zvicër

Në bazë të kërkesës së Meshiatit të Bashkësisë Islame për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, Rijaseti i Bashkësisë Islame i Serbisë, autorizon teologun e mirënjohur mr. Mustaf Memeti, të jetë koordinator i organizimit... Read more »