Myftiu Saqipi në krye të delegacionit, gjatë vizitës së Ligës Arabe Botërore në Beograd

Drejtuesit e Rijasetit të Bashkësisë Islame në Serbi, të prirë nga reisi Sead ef. Nasufoviq dhe zëvendësi Myftiu Nexhmedin ef. Saqipi, Myftiu i Beogradit Mustafa ef. Jusufspahiq,  Myftiu i Sanxhakut Senad ef. Halitoviq kanë pritur zyrtarisht në Beograd, gjatë një vizite tre ditore, delegacionin e lartë të Ligës Arabe Myslimane, të kryesuar nga dr. El Isa Rabita.

Delegacioni i Rijasetit të Bashkësisë Islame në Serbi, në krye me reisin Nasufoviq dhe z/reisin Myftiun Saqipi, patën nderin dhe kënaqësinë ta shoqërojnë  krerët e Ligës Botërore Myslimane, gjatë takimeve me zyrtarët e lartë shtetërorë dhe fetarë të Serbisë.

Sekretari i përgjithshëm i Ligës Arbe Botërore dr. El Isa Rabita, i shoqëruar nga përfaqësuesit e Rijasetit, u prit nga presidenti i Serbisë, Aleksandër Vuçiq, i cili e vlerësoi lartë vizitën e delegacionit arab dhe misionin e tyre në promovimin e tolerancës, dialogut ndërfetar e të drejtat dhe liritë fetare në Serbi. Ai, gjithashtu, përshëndeti takimin e dr. El Isa Rabita me Patriarkun Irinej, të Kishës Ortodokse në Serbi.

Shkëlqesia e tij, dr. El Isa Rabita, zhvilloi një takim edhe me Ministrin e Punëve të Jashtme të Serbisë, Ivica Daçiq, i cili theksoi se Republika e Serbisë, është shumë e vëmendshme dhe kujdeset për ruajtjen dhe përmirësimin e vazhdueshëm të pozitës së komunitetit mysliman.

Po ashtu, në ditën e parë të vizitës së tij zyrtare në Republikën e Serbisë dhe Bashkësinë Islame të Serbisë, Sekretari i Përgjithshëm i Lidhjes Botërore Myslimane dr. El Isa Rabita, u takua edhe me Zëvendës Kryeministrin dhe Ministrin e Tregtisë, Turizmit dhe Telekomunikacionit të Republikës së Serbisë – Rasim Ljajic, si dhe me Drejtorin e Drejtorisë për Bashkëpunim me Kishat dhe Komunitetet Fetare të Republikës së Serbisë – Milet Radojeviç.

Ministri Lajiq, përshëndeti të ftuarin e nderuar dhe theksoi se ai vlerësoi përpjekjet dhe përpjekjet e Rabita dhe Sekretarit të Përgjithshëm të saj, duke shtuar se “bashkëpunimi i Republikës së Serbisë me vendet islamike është në një nivel të lartë, me bindjen se kjo do të vazhdojë edhe në të ardhmen”.

Në ditën e dytë të vizitës së tij zyrtare në Serbi, Sekretari i Përgjithshëm i Lidhjes Botërore të Myslimanëve, Dr. El Isa Rabita, së bashku me nikoqirët e tij nga Rijaseti i Bashkësisë Islame në Serbi, u takuan me Kryetarin e Kuvendit Republikan të Serbisë, Maja Gojkoviq, për të biseduar rreth zhvillimit dhe bashkëpunimit të ndërsjellë, si dhe duke nxitur tolerancën, dialogun ndërfetar dhe promovimin e vlerave kulturore në përgjithësi.

Në mbrëmjen e 6 shkurtit, në Hotelin “Hajat”, në Beograd, Rijaseti i Bashkësisë Islame në Serbi dhe Liga Botërore Myslimane, organizuan tryezën e rrumbullakët: “Kishat tradicionale dhe komunitetet fetare në një mison maqeje”, në të cilën morën pjesë përfaqësues të shumtë nga jeta institucionale e shoqërore në Serbi, si dhe diplomatë kryesisht nga vendet islamike.

Shkëlqesia e tij, Dr. El Isa Rabita, foli për përvojën personale në shumë vite punë për të promovuar paqen, bashkëjetesën dhe tolerancën ndërfetare, por, tha ai, se nuk ka ndërmend tu mbaj leksione të tjerëve, por të shkëmbejë përvoja dhe të mësojë diçka të re.

Po ashtu, në të njëjtën ditë në Hotelin “Hajat”, në Beograd, Rijaseti i Bashkësisë Islame në Serbi dhe Liga Botërore Myslimane, organizuan një seminar për imamët dhe mësuesit fetarë, e cila një seancë këshillimi  Shkëlqesinë e tij Dr. El Isa Rabita, ku u dëgjuan përvojat dhe mesazhet e njeriut kryesor të Lidhjes Botërore të Myslimanëve.

Vlen të ceket se gjatë vizitës së Sekretarit të përgjithshëm të Ligës Arbe Botërore dr. El Isa Rabita në zyrën e Rijasetit të Bashkësisë Islame në Serbi, u zhvillua një takim tepër miqësor dhe konstruktiv. Meqë ishte vizita e parë historike e Dr. El Isa Rabita, në Rijaset, ai u dekorua në shenjë bashkëpunimi me Mirënjohje, nga ky institucion i lartë fetar në Serbi.

Shkëlqesia e tij, Dr. El Isa Rabita, gjatë të premtes, pati kënaqësi që së bashku me shoqëruesit e tij ta falë xhumanë në Xhaminë më të vjetër të Beogradit. Gjithashtu, vlen të ceket se së shpejti në Serbi, me iniciativë të Sekretarit të përgjithshëm të Ligës Arbe Botërore dr. El Isa Rabita, do të mbahet një konferencë ndërkombëtare për liritë fetare, njofton Jetapress.

25 Comments

 1. Представьте, что Ваше коммерческое предложение отправлено в формы обратной связи миллиона сайтов.
  Как считаете, сколько заявок Вы получите?
  Представьте, что даже всего 1% обратили внимание на Ваше предложение, это 10 000 человек.
  Даже если 1% из них целевые, это 100 потенциальных клиентов, которые хотят заказать Ваш продукт.

  Но все зависит от Вашего направления. Например, вряд-ли предпринимателю из Санкт-Петербурга будет интересна доставка пиццы в Сочи.
  Но если Вашу услугу можно заказать онлайн или у Вас B2B направление (любые услуги, в которых целевая аудитория другие компании/предприниматели), то такая реклама идеально для Вас подойдет.
  Например, Вы фрилансер, маркетолог, у Вас интернет-магазин или даже продаете мед.маски оптом.
  Большой плюс рассылки по формам в том, что т.к. львиная доля ЦА владельцы/администраторы сайтов, поэтому средняя платежеспособность ЦА высокая.
  Конечно, среди миллиона сайтов будут и сайты-блоги, далеко не все получатели будут целевыми.
  Но из-за очень больших объемов, даже 1% = огромный охат.

  Теперь перейдем к гарантиям.
  Мы понимаем, что в интернете встречается всякое, поэтому чтобы Вам было спокойнее:
  1)Перед рассылкой мы предоставим скриншот из программы с Вашим проектом, подтверждающий готовность к запуску
  2)Во время рассылки у Вас будет доступ к обратному емайлу, чтобы Вы могли отслеживать процесс рассылки в онлайн-режиме
  3)По завершении рассылки отправим скриншоты с подробными отчетами о результатах рассылки, подтверждающие выполнение обязательств с нашей стороны.

  Хотите, составим для Вас коммерческое предложение, согласуем с Вами и запустим рекламу?
  Свяжитесь с нами в течении суток и в качестве бонуса составление оффера будет бесплатным.
  Все подробности также отправим в ответном сообщении.
  Наш E-mail: arsatithos1987@mail.ru

  ВАЖНО:
  Пожалуйста, в сообщении указывайте Ваш контактный ватсап либо телеграм, для удобной и более оперативной связи.
  Названивать или использовать Ваши контакты для какой-либо другой цели, кроме оперативной связи мы не будем.

  P.S. Извините за беспокойство, если мы с Вами уже сотрудничаем.
  С Уважением, руководитель команды Formarketing.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.