Donte t’i mbante ligjëratat shqip, kush ishte hoxha nga Prishtina që takoi Sulltan Abdul-Hamidin

Në ekranin e një prej televizioneve me të shikuar në trojet shqiptare ka filluar të transmetohet seriali për Sulltan Abdyl-Hamidin, i njohur si njeri modern, vizionar, filantropist dhe inovator i të gjitha... Read more »

Gjumi më i gjatë se 8 orë rrezikon shëndetin e zemrës

Të flesh pak ose shumë është e rrezikshme për shëndetin se zemrës suaj. Ky është përfundimi i një studimi të ri. Në më të shumtën e kohës njerëzit që flenë, është i... Read more »

Receta më e mirë për ilaç kundër kollës: Pesë arsye që patjetër duhet t’i keni në shtëpi fletë dafine

Fletët e dafinës janë mëlmesa e pashmangshme e çdo gjelle dhe ka forcë të pabesueshme shëruese e cila do t’ju shpëtojë nga ftohja e mërzitshme në stinën e dimrit Në periudhën kur... Read more »

Njihu me historinë Islame (Islami në ishullin e Siçilisë) 2

Njihu me historinë Islame (Islami në ishullin e Siçilisë) 2 Depërtimi i myslimanëve në Siçili Kjo gjë ka ndodhur në kohën e kalifes abasi El-Ma’mun nëpërmjet guvernatorit të Kajruanit princit të El-Egalibe... Read more »

Njihu me historinë Islame (Islami në ishullin e Siçilisë) 1

Njihu me historinë Islame (Islami në ishullin e Siçilisë) 1 Islami në Siçili Siçilia, ishulli i njohur dhe më i madhi i detit Mesdhe i cili sot është i Italisë. Ky ishull... Read more »

Një nga historitë e veçanta të Umer bin Khatabit radijallahu anhu

Një nga historitë e veçanta të Umer bin Khatabit radijallahu anhu Erdhën dy të rinjë tek Emiri i Besimtarëve Umer ibn Khatabi (رضي الله عنه), i cili ishte në një mexhlis. Këta... Read more »

Historia e Nuhut alejhis-selam.

Historia e Nuhut alejhis-selam. Nuhu, babai i dytë i njerëzimit – paqja dhe lavdërimi i Allahut qofshin mbi të. Njerëzimi, shumë kohë pas Ademit (alejhis selam) jetoi si një umet (popull) i... Read more »

Zhvillohet konferenca ndërkombëtare me temë: “Roli i gruas në shoqërinë moderne sipas këndvështrimit Islam”

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë në bashkëpunim me Këshillin Botëror të Komuniteteve Myslimane dhe Departamentin e Shkencave Islame pranë Kolegjit Universitar “Bedër”, organizuan Konferencën e 2-të Ndërkombëtare në Studimet Islame (ISCON), me temë:... Read more »

Sekretari i Përgjithshëm i Këshillit Botëror të Komuniteteve Myslimane, viziton KMSH-në

Kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, H. Skender Brucaj, priti në një takim pune Sekretarin e Përgjithshëm të Këshillit Botëror të Komuniteteve Myslimane, Dr. Mohammed Bechari. Gjatë takimit, ku ishin të pranishëm... Read more »

Urim: Po fillon një epokë e re

Me rastin e vendimit historik të cilin e solli Kuvendi i Maqedonisë lidhur me ndryshimet kushtetuese të cilat i parasheh Marrëveshja e Prespës, shpreh kënaqësinë dhe gëzimin tim personal dhe të Bashkësisë... Read more »