“MISIONI I JUAJ I VËRTETË ËSHTË QË MUSLIMANËT T’I LARGONI NGA ISLAMI”‎.

Ne nga ju nuk kërkojmë që t’i konvertoni muslimanët në krishterim.‎

Misioni juaj i vërtetë është që t’i largoni muslimanët nga Islami. Mos kërkoni prej tyre që ‎ta përdorin kryqin dhe të shkojnë në kishë, por mësoni që të jetojnë si të krishterë.‎

Bëjeni këtë nën pretekstin e kulturës dhe modernitetit. Brezat e pafe të cilët nuk dinë ‎për Zotin dhe Pejgamberin nuk mund të mendojnë për idetë dhe qëllimet e mëdha, por ‎do të jetojnë të pa fe, pa ide dhe pa ideale.‎

Qëllimi i tyre i vetëm do të jetë ndjekja e pasioneve të ulëta, përtacia, paraja dhe jeta e ‎rehatshme. ‎

Prifti Samuel Zwemer në Konferencën Misionare në Jerusalem në vitin 1935.‎

Sandžakpress

Përkthim: Miftar Ajdini

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.