Falja e Namazit të Fitër Bajramit në Tërnoc

Besimtarët tërnocas, të premten e 15 qershorit, kanë falur, në mëngjes Namazin e Fitër Bajramit, për herë të parë në historinë e vendit të tyre, në një ambient të hapur e madhështor... Read more »

Haradinaj uron Fitër Bajramin: E gëzofshim siç është më së miri

Kryeministri i vendit, Ramush Haradinaj me rastin e Festës së Fitër Bajramit ka vizituar Bashkësinë Islame të Kosovës. Haradinaj i shoqëruar nga zëvendëskryeministri, Behgjet Pacolli e disa ministra të kabinetit qeveritar, u... Read more »

Mesazh urimi i Myftiut të Luginës

Myftiu i Bashkësisë Islame për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, H. Nexhmedin ef. Saqipi ua uron të gjithë besimtarëve kudo që gjinden, muajin e bekuar dhe të uruar të Ramazanit të ndershëm. Duke... Read more »

Bajgora: Të mos krijojmë njerëz me ndjenja armiqësore

Mungesa e ligjit që do ta definonte statusin juridik të bashkësive fetare në Kosovë, mund të sjellë sfida të rrezikshme për të gjitha ato, përfshirë edhe Bashkësinë Islame të Kosovës, thotë krye-imami... Read more »

Uji Zem Zem

Pusi i Zemzemit ka një histori të veçantë, histori e cila mahnit kureshtarët dhe ua shton bindjen tek Zoti atyre që kanë sadopak besim. Shekuj më parë, Haxherja kërkonte, pothuajse, pa shpresë... Read more »

Me fat Fitër Bajramin!

Pas një muaji të madhërishëm si Ramazani, ku besimtarët musliman agjëruan dhe abstenuan nga ngrënia e pirja, që nga mëngjesi i hershëm e deri në perëndimin e Diellit, vije edhe momenti i... Read more »

Haradinaj uron Fitër Bajramin: E gëzofshim siç është më së miri

Kryeministri i vendit, Ramush Haradinaj me rastin e Festës së Fitër Bajramit ka vizituar Bashkësinë Islame të Kosovës. Haradinaj i shoqëruar nga zëvendëskryeministri, Behgjet Pacolli e disa ministra të kabinetit qeveritar, u... Read more »

Historia e Ismailit dhe Is’hakut a.s

Lidhur me Ismailin a.s, ne përmendëm diçka gjatë qasjes së historisë së Ibrahimit a.s. Në fakt, nuk kemi shumë informacion mbi historinë e këtij profeti. Thotë Zoti i lartësuar:“Trego në Libër për... Read more »

Mjalti, Mjekësi Islame

-Allahu i lartësuar thotë: “Zoti yt i dha instikt bletës: Ndërto shtëpi nëpër male (kodra), nëpër pemë (drunj) dhe nëpër kulmet që ata (njerëzit) ndërtojnë. Pastaj ha nga të gjitha llojet e... Read more »

Shkencëtarët e zbulojnë një ngjyrë të re të kaltër

Fëmijët do të jenë në gjendje të ngjyrosin qiellin me hije të ndryshme për herë të parë në 200 vjet, pasi shkencëtarët krijuan një ngjyrë të kaltër të re dhe Crayola njoftoi... Read more »