Pse Muhamedi a.s e ka ndaluar urinimin në ujë?

قال رسول الله ص: “لاَ يَبُولَنَّ أَحَدُكُمْ فِي الْمَاءِ الدَّائِمِ الَّذِي لاَ يَجْرِي ثُمَّ يَغْتَسِلُ فِيهِ.”
“Askush nga ju, në asnjë rast të mos urinoj në ujë të qetë, që nuk rrjedh, e pastaj me të të lahet.” (el-Buhari, 239)

Pejgamberi a.s e ka ndaluar urinimin në ujë. Shkencërisht është vërtetuar se urina e njeriut përmban një numër të mikrobeve dhe baktereve të cilat barten në formën e tyre nga një person në tjetrin nëpërmjet ujit. Urinimi në ujë, sidomos në ujin që qëndron në një vend, shkakton përhapjen e shumë epidemive siç është kolera, tifoja dhe polio, pikërisht siç është rasti me pishinat publike.

Prandaj, pejgamberi Muhamed a.s e ka ndaluar për të na garantuar – me vullnetin e Allahut – jetë të lumtur pa sëmundje.

Përshtati: Miftar Ajdini

15 Comments

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.