Plaka e shkretëtirës, e rrëfyer nga Mulla Jakupi

Një ditë Profeti Muhammed (S.A.W) po udhëtonte në pikun e ditës, dhe ishte shumë e nxehtë në shkretëtirën ku ai po kalonte. Nuk kaloi shumë kohë kur Profeti (a.s) pa një grua të vjetër që mbante në kokë një barrë të rëndë e të papërballueshme për të.

Profeti Muhamed (S.A.W) e ndihmoi gruan e vjetër, ia mori barrën nga duart dhe e mbajti atë për të. Profeti Muhamed (S.A.W) e pyeti gruan se ku po shkonte dhe pse!

Ajo I tha se po largohej nga ai qytet pasi kishte dëgjuar se një magjistar i quajtur Muhammed (S.A.W) është në qytet. Profeti ynë e dashur Muhammed (S.A.Ë) ishte shumë i durueshëm dhe i sjellshëm. Ai (S.A.W) nuk tha një fjalë dhe vazhdoi të dëgjonte me durim.

Zonja e vjetër vazhdonte të ankohej përse ajo po largohej nga qyteti. Thënë shkurt, arsyeja kryesore pse ajo po largohej nga qyteti ishin fjalët e pavërteta që ishin përhapur për Muhammedin (S.A.W), i cili po ecte pranë saj dhe ajo nuk e dinte për këtë gjë.

Kur arritën në destinacion, Muhammedi (S.A.W) ia dorëzoi qesen e rëndë.

Plaka i tha: “O njeri i mirë! Ma trego emrin tënd!”. Profeti Muhammed (S.A.W) u përgjigj: “Unë jam personi për shkak të të cilit po e len ti qytetin”.

Grua e vjetër ishte e habitur që po e dëgjonte këtë dhe tha se një person i tillë, i butë dhe i sinqertë nuk mund të jetë kurrë në rrugë të gabuar dhe për këtë arsye ajo poashtu e pranoi Islamin.

119 Comments

 1. I keep listening to the news broadcast speak about getting free online grant applications so I have been looking around for the top site to get one. Could you tell me please, where could i find some?

 2. Холостячка 2 сезон https://bit.ly/39ioLkW Смотреть онлайн шоу Холостячка 2 сезон на СТБ.
  Пост шоу можно смотреть тут. Холостячка стб 2 сезон 1-2 серия

 3. Those who disrespect others disrespect themselves.This is another way of saying that something is too little, too late.
  Networking is the other main thing I see many new entrepreneur ignoring. Talking to the right person can be 100x more beneficial than some course or tactic alone.”
  Good morning everyone I want to tell you my knowledge of a site that will give you a good life and certainly will not regret it because it can help you greatly
  온라인카지노

 4. When I’m listening to the music I’m losing my stresses and even though I’m in the air and I can think of good things in life oh work
  I have a lot to do in my life for my family that I could fulfill all my wishes for them and I love them all
  very happy young people with good dreams in life but they have difficulty fulfilling their dreams for reasons they do not want to spend on life so I want to help them when it’s time for me to react
  카지노사이트

 5. Cмотреть все серии и сезоны онлайн, Озвучка – Перевод TVShows, лостфильм, алексфильм, BaibaKoTV Игра в кальмара 2 сезон 1 серия Мир! Дружба! Жвачка!, Очень странные дела, Половое воспитание / Сексуальное просвещение, Локи, Триггер, Тьма – все серии, все сезоны.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.