Keqbërja e fshehtë/dhuna

  Shkruan: Prof.dr. Qani Nesimi   “…Dhunuesit do ta dinë se ku po rrokullisen.” (Kur’an: Shuara, 227) Dhuna shpreh një veprim të shëmtuar, një fjalë dhe sjellje negative, gjegjësisht një padrejtësi. Ajo... Read more »

Ndjenja e përgjegjësisë siguresë e moralit islam

Shkruan: Doc. Dr. Selver Xhemaili Kurani famëlartë çdo sjellje morale/koncept për të cilin intelekti i përbashkët i njerëzimit e ka pranuar si të mirë, e lavdëron dhe çdo veprim moral, çdo koncept... Read more »

Historia e mjekësisë islame

Dituria për mjekësinë u përhap nëpër Kalifatin Islam në kohën në mes të rënies së Perandorisë Romake në shek. V dhe renesansës evropiane në shek. XV. Megjithatë, lulëzimi i institutcioneve mjekësore islame... Read more »

Pse Muhamedi a.s e ka ndaluar urinimin në ujë?

قال رسول الله ص: “لاَ يَبُولَنَّ أَحَدُكُمْ فِي الْمَاءِ الدَّائِمِ الَّذِي لاَ يَجْرِي ثُمَّ يَغْتَسِلُ فِيهِ.” “Askush nga ju, në asnjë rast të mos urinoj në ujë të qetë, që nuk rrjedh,... Read more »

Princi Mohammad Bin Selman mohon gënjeshtrat: “vehabizmi nuk ekziston”

Disa ditë më parë, mediat në rajon bënë një lajm të bujshëm duke deklaruar se princiti saudit, Princi Mohammad Bin Selman, pranoi se Arabia Saudite kishte “përhapur vehabizëm me kërkesën e Perëndimit... Read more »

Kanada miraton ligjin kundër islamofobisë – çdo qytetarë që kritikon Islamin do të ndëshkohet!

Pavarësisht nga fakti se shumica e 71% të kanadezëve e kanë kundërshtuar këtë masë të re, Parlamenti miratoi një projekt-ligj “M-103”, me një shumicë prej 201 ndaj 91. Ligji i ri çon... Read more »

Plaka e shkretëtirës, e rrëfyer nga Mulla Jakupi

Një ditë Profeti Muhammed (S.A.W) po udhëtonte në pikun e ditës, dhe ishte shumë e nxehtë në shkretëtirën ku ai po kalonte. Nuk kaloi shumë kohë kur Profeti (a.s) pa një grua... Read more »

Teologu zviceran Dr. Hans Küng: “Nuk mund ta mohojmë se Muhamedi është udhëzimi i vërtetë për shpëtim”

Teologu bashkëkohor zviceran dr. Hans Küng, i cili ndër të tjera është i njohur për pretendimet dhe bindjet e tij se Isai (Jezusi) ishte vetëm një njeri dhe Profeti i zgjedhur i... Read more »

BFI-ja mori pjesë në Konferencën e Rrjetit të ndërgjegjësimit kundër radikalizmit

Në Sofje të Bullgarisë, në Presidencën e BE-së, është mbajtur Konferencë ndërkombëtare me moton “Rrjeti i ndërgjegjësimit kundër radikalizmit – politikat dhe praktikat e tij (RAN)”,  me seli në Hagë. Në këtë... Read more »

Reisul Ulema merr pjesë në shënimin e 4 Prillit, ditës së NATO-s

Shkup, 4 prill – Me rastin e 69 vjetorit të nënshkrimit të Traktatit të Aleancës Veriore, sot, Zyra e NATO-s ka orgnizuar një pritje për personalitetet e larta të vendit, për udhëheqëit e... Read more »