Fondacioni Kulturor ALSAR boton dhe përuron librin e diplomatit dhe studiuesit të njohur, “Mjeshtër i Madh” Shaban Murati.

Promovohet libri “Çështja e paqenë e detit: Një intrigë diplomatike greke apo shqiptare”   Sot në në Sallën “Balsha” të Hotel Tirana Internacional Fondacioni Arsimor Kulturor Alternativa e së Ardhmes (ALSAR) përuroi... Read more »

Seminari i organizuar nga BFI në RM me temën: “Kurorëzimi dhe shkurorëzimi sipas normave islame dhe sfidat bashkëkohore”

Më 15.03.2018 , Rijaseti i BFI në RM, në koordinim me Myftininë e BFI – së Tetovë, organizuan seminar njëditor me nëpunësit fetar. Në këtë seminar të pranishëm ishin Reisul Ulema i... Read more »

Agjencia për Hallall Standard trajnon kuadro të reja

Të shtunën, më 24.03.2018 në Rijasetin e Bashkësisë Fetare Islame u mbajt trajnimi për auditor intern të kompanive që kanë implementuar ose janë në fazën përfundimtare të implementimit të Standardit Hallall. Pas... Read more »

Zhvillohet konferenca “Feja dhe përshpirtëria në marrëdhëniet mes të krishterëve dhe myslimanëve”

Një reflektim teologjiko-shpirtëror mbi aktualitetin e Islamit sot, si dhe shkëmbimi i praktikave të mira për të favorizuar marrëdhëniet me myslimanët në Evropë, kanë qenë në qendër të konferencës së 5-të të... Read more »

Kryetari i KMSH-së priti në një takim zv/myftiun e Rusisë

Kryetari i KMSH-së priti në një takim Zv/Myftiun e Rusisë, Dr. Damir Mukhetdinov. Kreu i KMSH-së z. Bruçaj e njohu z. Mukhetdinov me historikun e Institucionit të KMSH-së dhe rolin që ai ka në shoqërinë shqiptare.... Read more »

Tre Muajt e Bekuar (Rexheb, Shaban dhe Ramazan)

Koha dhe vendi, të gjithë vlerën dhe shenjtërinë e tyre e marrin sepse ashtu dëshiron Allahu. Kjo dëshirë hyjnore përfshin mijëra urtësi për krijesat. Veçanërisht, ato ngjarje që ndodhin brenda asaj kohe... Read more »

Ndikimi i fjalës Allahu Ekber tek muslimanët

Pyetje:” Si ka qenë fjala “Allahu Ekber” moto e myslimanëve të pare dhe a ka vazhduar të influencojë tek myslimanët ashtu siç ka influencuar tek të parët?”   Emri i Myftiut: Ahmed Esh... Read more »

Studimi: Britaniket, gati te sakrifikojne miqesine per ngritjen ne karriere

Nje studim ka arritur ne perfundimin se punonjesit britanike jane me pak miqesor ndaj kolegeve te tyre, sipas gazetes Mirror. Sipas ketij studimi, gati gjysma e britanikeve jane gati ta sakrifikojne miqesine... Read more »

I humbi të gjitha, por fitoi shumë më shumë

Sa shumë njerëz në botë e kërkojnë suksesin, por kanë frikë përpara ndryshimit që duhet të bëjnë në jetë. Por dikush edhe kur e arrin suksesin i ndodh diçka e papritur në... Read more »

‘Merr mobiliet e tij të gjumit, kudo që shkon’: Zbulohen zakonet e çuditshme të Princit Charles

Në librin e tij të ri, “Princi Rebel: Fuqia, Pasioni dhe Dëbimi i Princit Charles”, autori Tom Bower zbulon shumë për marrëdhëniet e tij me Camilla Parker-Bowles dhe bijtë e tij, Princin... Read more »